CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN:“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA BİLE BALIKLARI TELEF EDİP, NEHİRİ ZEHİRLİYORLAR”

Sokağa çıkma yasağı günlerini çevre felaketine dönüştüren sorumsuz işletmeler, büyük suç işliyor. Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Karakarlı Deresi’ne vidanjörle bırakılan kimyasal atık, binlerce kefal, turna, sazan ve kızılkanat balıklarının telef olmasına yol açtı.

Vekil Haberleri 18.05.2020, 14:22
CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN:“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA BİLE BALIKLARI TELEF EDİP, NEHİRİ ZEHİRLİYORLAR”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, dereye giderek incelemelerde bulundu. Sokağa çıkma yasağından yararlanan kimi işletmelerin vidanjörle atıklarını derelere boşaltarak çevre katliamı yaptığını söyleyen Aygun, “Kamera kayıtları incelenerek suçlular bulunsun ve gereken cezaya çarptırılsın. Tekirdağ’da çevre felaketi katlana katlana artıyor. Kovid-19’dan ders almayanlar, çevremizi felakete sürüklüyor” diye tepki gösterdi.

Aygun, Tekirdağ’da her sokağa çıkma yasağı ya da tatil döneminde çevre katliamı yapıldığına işaret ederek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tekirdağ İl Müdürlüğü artık bu istismarı önleyerek, gereken tedbirleri alsın, her tatil ya da sokağa çıkma yasağı döneminde aynı şeyler yaşanmasın” diye tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin incelenmek üzere ölü balıklardan ve dere suyundan numune aldığını kaydeden Aygun, “Ancak olaydan sonra gerçekleşen bu durum, sonuç değiştirmiyor. Önemli olan benzer olayların yaşanmasını önlemek, kamera kayıtları ile sorumluluların bulunarak en ağır cezanın verilmesidir” diye konuştu.

Karakarlı Deresi’nin balık yönünden zengin bir dere olduğuna işaret eden Aygun, “Derede yaşayan binlerce kefal, sazan, turna ve kızılkanat cins balık, oksijen alamadı, zehirlenerek öldü. Manzarayı görünce dehşete ve derin bir üzüntüye düştüm. Üstelik ölü balık kokusu da çevreyi sarmış durumda” diye konuştu.

“Kovid-19’dan ders alınmıyor”

Aygun, Tekirdağ’ın çevresel bir yıkımla karşı karşıya olduğunu, sanayileşme uğruna doğanın yok edildiğini söyledi. Doğal dengeyi bozmanın sonuçlarının Kovid-19 virüsü ile açığa çıktığına dikkat çeken Aygun, “Anlaşılan kimse ders almıyor. Ders almazsak daha acı faturalar öderiz. Oysa doğayı kendi haline bırakırsak kendini yenileyebiliyor, hava temizleniyor. Ama sokağa çıkma yasağı olan, karantina olan dönemlerde bile çevreyi yıkıma uğratıyorsak, bunun çok daha ağır sonuçları ile karşı karşıya kalırız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı acil önlemler alsın” uyarısını yaptı.

Yorumlar (0)