CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in 23 Nisan mesajı

Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Vekil Haberleri 22.04.2019, 11:36 22.04.2019, 11:31
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in 23 Nisan mesajı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in 23 Nisan mesajı:

Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı verilen savaşın ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescil edildiği gündür.

23 Nisan, esaret altına alınmak, pranga vurulmak istenen Türk Milleti’nin, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı tarihimizin altın sayfalarından biridir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kazanılan ve tüm mazlum halklara örnek olan Kurtuluş Savaşı, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır.

Son yıllarda Cumhuriyet değerlerimiz sistemli şekilde erozyona uğratılmıştır. İktidar 23 Nisan’ın ruhunu oluşturan “Ulusal egemenlik” kavramıyla bağdaşmayan tek adam rejimi hakim kılınmaya çalışmaktadır. Fakat, aziz milletimiz tek adam hayali kuranlara en güzel cevabı demokratik yollarla vermektedir, verecektir. Nitekim son yerel seçimler bunun en güzel örneğini oluşturmuştur.

Kuva-i Milliye ruhu ile kurulmuş Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmişte olduğu gibi bugün de millet iradesine saygı göstermeyenler tarafından haince saldırılar düzenlenmektedir. Fakat bilinmelidir ki; bu saldırılar geçmişte bizleri milli mücadeleden vazgeçirmediği gibi demokrasi mücadelemizdeki kararlılığımızı perçinleyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin en büyük güvencesi olmaya devam edecektir.

Kimsenin kuşkusu olmasın ki Cumhuriyetin kazanımlarına göz dikenlerle mücadelemiz daha fazla azim ve kararlılıkla devam edecektir.Biz, Atatürk’ün aydınlık yolunda hiç yılmadan ve büyük bir kararlılıkla karanlıkları yırtıp atacak bir iradeye sahibiz.

Ve geleceğimizin teminatı çocuklar;

Tam bağımsız, ulus egemenliğine dayanan bir Cumhuriyet kuran Ulu Önder Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği ilk ve tek bayram olan 23 Nisan, ne yazık ki hak ettiği coşkusunda kutlanamamaktadır. 

Çocuk işçi sayısıyla Avrupa'da birinci, çocuk gelin sayısıyla ikinci, tutuklu çocuk sayısıyla üçüncü sırada yer alan Türkiye’yi yönetme iddiasında bulunanlar bu utancı paylaşmamaktadır.

Tüm çocukların özgürce çocukluklarını yaşadığı bir dünya dileğiyle, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucusu gazi milletvekillerimiz başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, Büyük Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99’uncu yılında çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun, ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum.

Yorumlar (0)