CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Dünya Barış Günü’nü Kutladı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1 Eylül Dünya Barış Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Faşizmin insanlığa verdiği büyük yıkımın, Nazi Almanya’sının Polonya'ya saldırdığı gün olan 1 Eylül’ün, saldırganlığa, işgale karşı duyulan tepkinin dünyadaki şekillenişi olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Gürer, “Tüm iyiniyetli yaklaşımlara ve milyonların desteği düşüncesi olan barışa rağmen, emperyalist güçlerin yarattığı savaşlar ne yazık ki dünyanın farklı yörelerinde süregelmektedir. S

Vekil Haberleri 31.08.2019, 09:45
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Dünya Barış Günü’nü Kutladı

 Savaş, gözyaşı, hüzün, zulüm, ve sefalet acının adıdır. Barış, kardeşliğin yanında, doğada olanında yaşam hakkını korur. Barışı sahiplenmek ve barıştan yana olmak, yaşamı sahiplenmek, insanlığı sahiplenmektir” dedi.

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü ve Nazım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe sine, bu hasret bizim” dizelerini hatırlatan Gürer, “Dünyadaki  barış insanlık için en önemli yaşam güzelliğidir.  Büyük önder Atatürk’ün bir çok savaşa katılıp, savaşı en iyi bilen ve yaşayan bir komutan olarak söylediği "Yurtta Barış, Dünyada  Barış" değerlendirmesi tek başına bir kitap yazılacak kadar anlamlı ve özeldir” ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, barışın yalnızca savaşın karşıtı olmadığını, barışın; kardeşçe yaşamak, hakça paylaşmak olduğunu, vicdan, sevgi,  hoşgörü anlayışının yansıması ile oluştuğunu  ifade ederek, “Barış; her insanlığın mutluluğu için en doğru yoldur. İnsan için olan güzellikleri yaşatmak ve korumak barış ile mümkündür. Tarih, kültür, örf ve adet barışla değer bulur. Doğadaki tüm canlıların varlığı barışla güçlenir. Kadınla, çocukla, ağaçla ve diğer canlılarla bir arada hakkaniyet içinde yaşamak, ayrışmamak, dil, din, renk, ırk fark etmeden sevgi dilinde buluşmaktır barış. Emperyalizmin  “böl-parçala-yönet” tuzağına düşmeden üretmek, paylaşmak, değer vermek, savaşmadan, ayrışmadan, kavga etmeden yaşamaktır barış. Sömürüsüz, savaşsız bir dünya istemektir barış. Bu dileklerle Dünya Barış Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)