CHP'li Zeybek: Emeklerin boşa gitmemesi için sınavlar ertelenmeli

CHP Antalya Mv. Rafet Zeybek İzmir depremi sonrası Adli ve İdari Hakimlik Sınavlarının ertelenmesine dair önerge verdi.

Vekil Haberleri 03.11.2020, 13:23
CHP'li Zeybek: Emeklerin boşa gitmemesi için sınavlar ertelenmeli

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde hissedilen, can ve mal kaybına neden olan deprem felaketi sonrası 21-22 Kasım 2020 tarihlerinde Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı, Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavı, İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavlarının ileri bir tarihe ertelenmesi yönünde bir çalışma yapılıp yapılmayacağını Adalet Bakanı Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Zeybek “İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesinden çok sayıda vatandaşımız bu sınavlara katılacaktır. Sınav yerlerinden biri olan İzmir’in depremde aldığı maddi ve manevi zarar ile birlikte, vatandaşlarımızda oluşturduğu travma düşüldüğünde, sınav zamanının ileri bir tarihe alınmasında fayda olacaktır. Geçmiş yıllarda aralık ayının sonunda olan sınavın bu yıl yapılacağı tarihte başka sınavların da olacak olması da sınava girecek birçok vatandaşımızı ve ailelerini kaygıya sevk etmektedir.” dedi.

Depremin getirdiği maddi ve manevi zararların giderilmesinin yakın zamanda kolay olmayacağını belirten CHP’li Zeybek, Adalet Bakanlığı ve ÖSYM’nin sınavların ileri bir tarihe alınmasına yönelik bir çalışması olup olmadığını, adaylar ve velilerden ertelemeye dair gelen talepleri ve taleplere ilişkin yapılan somut çalışmaların ne olduğunu verdiği soru önergesinde sordu. Hem deprem, hem de pandemi sürecinde İzmir başta olmak üzere, depremi yakından hisseden şehirlerimizde korkuların devam ettiğini belirten Zeybek, sınavların en az bir ay ertelenmesinin dahi adayların yararına olacağını belirtti.

Yorumlar (0)