CHP'li Tutdere'den Albayrak'a: Görevinizi Yapmanız İçin 17 Yıl Yetmez Mi?

Milletvekili Tutdere Adıyaman ziyaretinde “Adıyaman her daim yanımızda oldu, biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız.” diyen bakan Albayrak’a yanıt vererek “Adıyaman'a karşı görevinizi yapmanız için on yedi yıl süre geçti, daha ne kadar süre istiyorsunuz?” dedi. Tütün vergisi düzenlemesini, baraj ödeneklerini, sulama projelerini ve işsizlikle ilgili planlarını sordu.

Vekil Haberleri 07.11.2019, 14:20
CHP'li Tutdere'den Albayrak'a: Görevinizi Yapmanız İçin 17 Yıl Yetmez Mi?

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, geçtiğimiz hafta içinde Adıyaman’ı ziyaret edip “Adıyaman her daim yanımızda oldu, biz de Adıyaman için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadelerini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yanıt verdi. Tutdere, “Adıyaman'a karşı görevinizi yapmanız için on yedi yıl süre geçti, daha ne kadar süre istiyorsunuz?” dedi. 

TÜTÜNE VERGİ İNDİRİMİ, BARAJ ÖDENEKLERİ VE YOKSULLUK İÇİN ÇALIŞMA VAR MI? 

Tutdere, meclis genel kurulunda söz alarak “Sayın Bakan, doğru söylüyorsunuz, Adıyaman on yedi yıldır size karşı görevini yaptı. Peki, on yedi yıldır Adıyaman'a karşı siz görevlerinizi yaptınız mı? Mesela tütün üreticilerinin beklediği vergi indirimi için yasal çalışma yapacak mısınız? İnşaat çalışmaları durma noktasına gelen Koçali, Gömükan, Çetintepe Barajları için gerekli ödeneği çıkaracak mısınız? Sulama projeleri için gerekli çalışmaları yapacak mısınız? İşsizlik ve yoksulluğun bitirilmesi için on yedi yıldır sabırla bekleyen Adıyaman'a daha ne kadar beklemeyi öneriyorsunuz? Adıyaman'a karşı görevinizi yapmanız için on yedi yıl süre geçti, daha ne kadar süre istiyorsunuz?”

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasında yapmış olduğu konuşmasında "Adıyaman her daim yanımızda oldu, biz de Adıyaman için elimizden gelen her şeyi yapacağız." demişti. 

Yorumlar (0)