CHP'li Torun: "Basın özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Gazetecilerin bağımsız haber yapma hakkını ve basın özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Doğru ve tarafsız haberlerin peşinden koşan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyor, ‘iyi ki varsınız’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Vekil Haberleri 09.01.2021, 13:56 09.01.2021, 14:02
CHP'li Torun: "Basın özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız"

Torun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gazetecilerin tarihi sorumluğu”

“Doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmaya belki de en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden geçiyoruz. Tüm vatandaşların bu ihtiyaçlarının karşılanmasında köprü vazifesi görecek yegâne unsur ise gazetecilerdir. Gazeteciler bu açıdan tarihi bir sorumluluk taşırlar. Gazetecilerin, doğru ve tarafsız haber yapma görevini yerine getirebilmeleri için de özgür bir ortama ihtiyaçları vardır. Bu ortamı sağlayacak olanlar da bulundukları ülkelerin yönetimleri, yani iktidar sahipleridir.

“Bedel ödemekten kaçınmadılar”

Ancak ne yazık ki, gerçek haberleri, kendi siyasi gelecekleri açısından bir tehdit olarak gören iktidar sahipleri, bağımsız gazetecileri baskı altına almak için, tarih boyunca, her türlü yola başvurmaktan çekinmemiştir. Tarafsız gazeteciler ise mesleklerini yapabilmek adına, bedel ödemekten kaçınmamıştır. Bu vesile ile mesleklerini yapabilmek uğruna bedel ödeyen tüm gazetecileri saygıyla anıyorum.

“İyi ki varsınız”

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, gazetecilerin bağımsız haber yapma hakkını ve basın özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Doğru ve tarafsız haberlerin peşinden koşan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyor, ‘iyi ki varsınız’ diyorum.”

Yorumlar (0)