CHP'li Tığlı: Koronavirüs verileri inandırıcı değil!

2019 yılının ilk aylarından itibaren tüm dünyayı ve ülkemiz tehdit eden Koronavirüs’ten kaynaklı ölümler ve vaka sayısı ülkemizde de her geçen gün hızla artmaktadır.

Vekil Haberleri 25.11.2020, 15:19
CHP'li Tığlı: Koronavirüs verileri inandırıcı değil!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP’li Necati Tığlı, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilgilendirme sayfasının 24 Kasım 2020 tarihinde ki verilerine bakıldığında toplam vaka sayısının 460 bin 916’ya, vefat sayısının da 12 bin 672’ye yükseldiğini ifade ederken “yetersiz tedbirler karşısında her geçen gün hızla artan vaka ve ölümlerin gerçekleri yansıtmadığını, bilim kurulunun aldığı kararların siyasi otorite tarafından uygulanıp uygulanmadığını” gündeme getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne Başka Veri! Bize Başka Veri! Gerçek Hangisi?

Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) iletmiş olduğunuz verileri neden kamuoyu ile de paylaşmıyorsunuz? Hatırlatmasını yapan CHP’li Tığlı, “DSÖ için hazırlanan verileri kamuoyu ile paylaşmadığınız sürece bu mücadelenin yara alacağını ve başarılı olamayacağını neden tahmin edemiyorsunuz? sorusuna da cevap beklediğini dile getirdi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önerge şu şekilde:

· Mart ve Nisan aylarında uygulanan sokağa çıkma yasakları ve çeşitli kısıtlamalara rağmen günlük 40 binin altındaki test sayısında bile 4 bin ile 5 bin arasında olan vaka sayısı nasıl olurda bugün hiçbir önlem ve kısıtlama olmamasına rağmen günlük yapılan 150 binin üzerindeki test sayısında nasıl oluyor da vaka sayısı hâlâ 5-6 bin civarındadır?

· Acaba TTB ve DSÖ hangi gerekçelerle Covid-19 teşhisi konulan hasta sayısının ve ölümlerin daha yüksek olduğunu iddia ediyorlar? Salgınla mücadelenin ilk kuralının şeffaflık olduğu tüm dünyada ve ülkemizde bilindiği halde neden her akşam açıkladığınız verilerde şeffaf olup gerçek sayıları açıklayamıyorsunuz?

· Tarafınızdan açıklanan ülke genelinde ki Covid-19 kaynaklı ölümlerin gerçek olmadığı aslında bu sayıların İstanbul’da ki ölümlerden bile daha az olduğu yönünde ki gerçekçi açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

· DSÖ’ne iletmiş olduğunuz verileri neden kamuoyu ile de paylaşmıyorsunuz? DSÖ için hazırlanan verileri paylaşmadığınız sürece bu mücadelenin yara alacağını ve başarılı olamayacağını neden tahmin edemiyorsunuz?

· Hasta sayısını semptom gösteren ya da göstermeyen diye ayırmak vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyun diyerek bu salgınla mücadele edilemeyeceğini bir bakan olarak değil de bir sağlıkçı, bir hekim olarak topluma nasıl açıklarsınız?

· Hastaları tedavi ederek değil bulaş hızını durdurarak Pandemilerin sona ereceği yönündeki bilimsel açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bulaş hızını azaltmak için alınan önlemlerin yetersiz olduğunu okul çağındaki çocuklar bile biliyorken nasıl oluyor da İktidarınız ve Bakanlığınız önlem almakta bu kadar yetersiz kalıyor?

· Her fırsatta dile getirdiğiniz “bu salgını ancak topyekün bir mücadele ile yeneceğiz” sözünüzden sonra neden hâlâ sağlıkçı atamaları yapılmıyor? Sağlık çalışanlarının yükünü azaltmak için her bir sağlık çalışanına acil ihtiyaç olduğu çok açık bir şekilde ortadayken neden TTB’ne sırt çevrilmiş durumdadır?

Yorumlar (0)