CHP'li Taşcıer'den 27 Aralık mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 26.12.2020, 16:42
CHP'li Taşcıer'den 27 Aralık mesajı!

Taşcıer’in mesajı şöyle;

“Emperyalizme karşı Ulusal Kurtuluş mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından biri de hiç şüphesiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişidir. Direnişin karargâhı olacak Ankara’da, umut ve inançla Gazi’yi Dikmen sırtlarında karşılayan Seymenler, kadınlar, gençler ve çocuklar, milletimizin asla yılmadan mücadelesini sürdüreceğinin sarsılmaz kararlılığını simgeliyordu.

İmkân verilmeyeni gerçekleştirmenin, emperyalizmi ve maşalarını dize getirmenin, uçurumun kenarında yıkık bir ülkeden yepyeni ve güçlü bir devlet kurmanın inancını taşıyan insanlar Ankara’nın bu mücadelede merkez olmasını sağladılar. Bundan 101 yıl önce Büyük Atatürk’ün şehrimize ayak bastığı gün, sonraları Başkent olacak Ankaramız için çok büyük bir gurur ve onur günüdür. Bugün milyonlarca Ankaralı için 27 Aralık, 101 yıl önceki heyecanın aynı duygularla tekrar yaşandığı, hiçbir şart ve koşulda bağımsızlığına göz dikenlere boyun eğmeyecek olmanın kararlılığının yeniden ve yeniden haykırıldığı eşsiz bir gündür.

Yoktan var edilmiş ilk şehir Ankaramızın bu kutlu gününde, kurtuluşun ve kuruluşun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, derin bir inançla onu takip eden silah arkadaşlarını, Ata’sını bağrına basan tüm hemşehrilerimi rahmetle, tarifsiz bir minnetle ve derin bir saygıyla anıyorum.”

Yorumlar (0)