CHP''li Tanrıkulu: '' Acil durumlar için kullanılması gereken gıda malzemeleri stoklarımızın güncel durumu nedir?''

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, gıda stokları ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 19.03.2020, 16:44
CHP''li Tanrıkulu: '' Acil durumlar için kullanılması gereken gıda malzemeleri stoklarımızın güncel durumu nedir?''

Tanrıkulu:

Corona Virüs nedeniyle gıda ve hijyen ürünü stoğu yapmak isteyen müşterilerin market raflarını boşalttığı haberleri basına yansımıştır.
Raflardaki makarna, kuru gıda, şeker, kolonya gibi ürünlerin bittiği ayrıca bazı ürünler için raflara ‘her müşteri için sınırlı sayı ile sınırlıdır’ uyarıları bırakıldığı da yine basına yansıyan haberler arasındadır. 
Bu bağlamda;
1.    Acil durumlar için kullanılması gereken gıda malzemeleri stoklarımızın güncel durumu nedir? Bahse konu ürünlere ve miktara göre dağılımı nasıldır?
2.    19 Mart 2020 tarihi itibariyle bakliyatların stok miktarı nedir? Ürünlere göre dağılımı nasıldır?
3.    2020 Şubat - Mart ayları arasında hangi gıda ürünlerinin ithalatı yapılmıştır? Bahse konu ürünlerin miktara göre dağılımı nasıldır?
4.    2020 Şubat - Mart ayları arasında hangi gıda ürünlerinin ihracatı yapılmıştır? Bahse konu ürünlerin miktara göre dağılımı nasıldır?
5.    19 Mart 2020 tarihi itibariyle hangi gıda ürünlerinin arz - talep dengelerinde farklılıklar gözlemlenmiştir?
6.    Bahse konu olan arz talep değişikliklerinin ardından ilgili birimlere haksız fiyat artışları hakkında kaç şikayet ulaşmıştır?
7.    Olası sokağa çıkma yasağı akabinde sosyal yardım ile geçinen ve/veya günlük kazançlar sağlayan işlerde çalışan vatandaşlarımızın gıdalara ücretsiz ulaşabilmeleri için başlatılmış bir çalışma bulunmakta mıdır?


  
 

Yorumlar (0)