CHP'li Orhan Sümer: Türkiye Sporcu Fabrikası Olmalıydı

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Adana Amatör Spor Klüpleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Amatör sporun ve sporcuların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha önce de gündeme getiren Sümer, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Vekil Haberleri 30.07.2021, 14:37
CHP'li Orhan Sümer: Türkiye Sporcu Fabrikası Olmalıydı

Orhan Sümer, “Amatör Sporlara gereken yatırım yapılsaydı. Türkiye Sporcu fabrikası haline gelirdi” dedi.

TÜRKİYE SPORCU FABRİKASI OLMALIYDI

Orhan Sümer, “Amatör Sporlara gereken destek verilseydi olimpiyatlarda çok daha fazla sporcumuz olurdu. Ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz ancak gençlerimizi spora yönlendirme konusunda ne yazık ki yetersiz kalıyoruz. Çünkü sporun temel basamağı olan amatör sporlara gereken yatırımı yapmıyoruz. Sadece belirli spor branşlarına yapılan yatırımlarla ülke olarak sporda başarı sağlamamız beklenemez.” Dedi.

SPORCU ÇOK TESİS YOK

Orhan Sümer, “Tenis, kayak, atıcılık, yüzme, tekvando, judo, halter, atletizm, golf, binicilik, bisiklet, boks, jimnastik, yelken, kürek, okçuluk gibi bir çok spor dalına heves eden gençlerimiz var. Ne yazık ki bu spor dalları için bir çok ilimizde gereken tesisler yok. İktidara yatırım için vatandaşlarımızdan ve federasyonlardan gelen talepleri ilettiğimiz zaman ya kaynak yok ya da gereken yatırımlar yapılacaktır cevaplarını alıyoruz. Uyuşturucudan, çeteleşmeye kadar ülkemizde gençlerimizin hayata yönelimlerinde büyük etki yaratacak, sorunlara çözüm olacak bir konuda spora gereken değer verilmiyor.” Dedi.

OLİMPİYAT ÜLKESİ OLMALIYIZ

Orhan Sümer, “Tokyo’da gerçekleşen müsabakalarda özellikle kadın sporcularımızın başarılarıyla övünç duyuyoruz. Oysa Türkiye hem genç nüfusu hem de yetenekli sporcularıyla her olimpiyatta ve uluslararası organizasyonda başarı gösteren bir ülke olmalıdır. Bu potansiyel ülkemizde ve gençlerimizde mevcuttur. Ne yazık ki devamlılık arz eden her branşta başarı elde eden ve madalya sahibi olabilen bi sistemi kurabilmiş değiliz. Uluslararası bir çok organizasyonda kısıtlı sayıda boy göstererek şampiyonalar ülkesi olamayız. Amatör sporlardan başlayarak her branşta sporcu yetiştirebilen ve dünya çapında madalya hedefi olan ülke konumuna gelmek zorundayız.” Dedi.

Yorumlar (0)