CHP'li Okan Gaytancıoğlu:Gübre Zamanları Destekleri Ödenmeden Bitirdi

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu gübreye yapılan zamla çiftçinin bir dekar için aldığı mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve prim desteklerinin tamamını yuttuğunu belirtti.

Vekil Haberleri 11.02.2021, 11:59
CHP'li Okan Gaytancıoğlu:Gübre Zamanları Destekleri Ödenmeden Bitirdi

Doç. Dr. Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı konuşmada gübre fiyatlarındaki fahiş artışa değinerek, “bu zamanlardan kimler kazanmaktadır?” diye sordu

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Gübre fiyatları AKP'den önce uzaya gitti. Üre gübresi altı ay önce 1.800 liradan satılıyordu, şimdi 3.000-3.100 lira arasında. Tarım Kredi Kooperatifleri üre gübresini çiftçiye tonu 3.050 liraya peşin fiyatla satmakta.

Bu fiyatlarla çiftçinin bitki ihtiyacı kadar gübre kullanması mümkün değil. Bitki ihtiyacı kadar gübre kullanılmadığı zaman hem rekoltede hem kalitede büyük kayıplar meydana gelecektir. Gübrelere gelen faiz zamları, çiftçinin bir dekar için aldığı mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve prim desteklerinin tamamını yuttu gitti.

Çiftçinin hiçbir sorununa çözüm getiremeyen Tarım ve Orman Bakanlığının gübrede yaşanan fahiş artışı izlemeyi bırakıp bir çözüm getirmesi gerekir. Bu gübre fiyatları çiftçi için altından kalkılamaz bir hâl almıştır. Tarım Bakanına soruyorum: Üre gübresinin ülkemize geliş maliyeti nedir? Arada kimler kazanmaktadır?”

Yorumlar (0)