CHP'Lİ MAHMUT TANAL:İSTANBUL’DA SEÇİM MESAİSİ YAPAN PAKDEMİRLİ DSİ MİSAFİRHANESİNDE KALIYOR

Villasında bakanlık personelini çalıştırması, kendisine bağlı misafirhaneleri AKP milletvekillerine tahsis etmesi skandallarıyla gündeme gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, İstanbul’da seçim çalışması yürütürken kalabalık ekibiyle birlikte Çamlıca’daki DSİ Misafirhanesi’ni kullandığı ortaya çıktı. CHP’li Mahmut Tanal, Konuyu Meclis’e taşıdı.

Vekil Haberleri 20.06.2019, 10:18
CHP'Lİ MAHMUT TANAL:İSTANBUL’DA SEÇİM MESAİSİ YAPAN PAKDEMİRLİ DSİ MİSAFİRHANESİNDE KALIYOR

Binali Yıldırım’ın, 23 Haziran’da, mazbatası elinden alınan İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karşısında hezimete uğramasını engellemek için seferberlik ilan edilen AKP’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bakanlar da İstanbul’u mesken tuttu.

İstanbul’da seçim çalışması yürüten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, beraberindeki kalabalık koruma ekibi ve yardımcılarıyla birlikte Çamlıca’daki DSİ Misafirhanesi’ni kullandığı ortaya çıktı.

Pakdemirli ve ekibinden dolayı DSİ Misafirhanesi’nde hummalı bir telaş yaşanırken, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI İSTANBUL’A MI TAŞINDI? 
Pakdemirli’nin bakanlığa bağlı misafirhaneyi şahsi konutu gibi kullanıp seçim karargahı haline getirmesini eleştiren CHP’li Tanal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “DSİ’nin Çamlıca Misafirhanesi’nde Sayın Bekir Pakdemirli’yle birlikte kalan bakanlık bürokratı ve koruma sayısı kaçtır? Ankara merkez teşkilatta görevlerinin başında olması gereken bürokratlar, Bakan Pakdemirli’yle birlikte İstanbul’da seçim çalışması mı yürütüyor?” sorularını yöneltti. 

KAMU MİSAFİRHANELERİNİ AKP’LİLER KULLANIYOR 
Daha önce kanser tedavisi gören bir orman muhafaza memuruna milletvekillerine tahsis edildiği gerekçesiyle Orman Genel Müdürlüğü misafirhanesinde oda verilmediğini hatırlatan Tanal, “Şu anda İstanbul’daki kamu misafirlerinin tamamı 23 Haziran’a kadar AKP teşkilatlarına, milletvekillerine ve bakanlara mı tahsis edilmiştir?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:

  1. Vatandaşın, çiftçinin, emekçinin sorunlarına çözüm üretmek yerine AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın propagandası için İstanbul’a giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, beraberindeki koruma ekibi ve yardımcılarıyla birlikte günlerdir Çamlıca’daki DSİ Misafirhanesi’ni kullanmasından herhangi bir rahatsızlık duyuyor musunuz? 
     
  2. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha kaç gün kendisine bağlı misafirhanede uyumaya, yatmaya, kullanmaya devam edecek? Bakan Pakdemirli, 23 Haziran tarihinden sonra da DSİ misafirhanesine postu sermeye devam edecek mi? Şayet Bakan Pakdemirli misafirhaneden ayrıldıysa, ayrılış tarihi ne zamandır? 
     
  3. DSİ’nin Çamlıca Misafirhanesi’nde Sayın Bekir Pakdemirli’yle birlikte kalan bakanlık bürokratı ve koruma sayısı kaçtır? Ankara merkez teşkilatta görevlerinin başında olması gereken bürokratlar, Bakan Pakdemirli’yle birlikte İstanbul’da seçim çalışması mı yürütüyor? 
     
  4. Daha önce Orman Genel Müdürlüğü misafirhanesini kullanmak isteyen kanser hastası orman muhafaza memuruna, milletvekillerine tahsis edildiği gerekçesiyle oda verilmediği bilgisi basında yer almıştı. Vicdanları yaralayan bu hadisenin açıklığa kavuşması için Bakan Pakdemirli’den açıklama yapması istendi mi?
  1. Şu anda İstanbul’daki kamu misafirlerinin tamamı 23 Haziran’a kadar AKP teşkilatlarına, milletvekillerine ve bakanlara mı tahsis edilmiştir? 

Yorumlar (0)