CHP'li Keven: ''Milli Eğitim Sistemi Yandaş İdareci Bataklığına Düşmüştür''

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a “Siz bürokratlarınızı böyle mi seçiyorsunuz?" diye sorarak sosyal medya paylaşımlarında Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerine hakaretler yağdıran İstanbul Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Bora'nın derhal görevden alınmasını talep etti.

Vekil Haberleri 30.03.2020, 10:09 30.03.2020, 10:16
CHP'li Keven: ''Milli Eğitim Sistemi Yandaş İdareci Bataklığına Düşmüştür''

CHP'li Keven: “Sayın Bakan Ziya Selçuk Milli Eğitim Müdürlüklerine atanan bürokratlarının sicilini geçmişini iyi araştırmalı. Yoksa bu son olayda olduğu gibi bu tiplercezasız kaldığı sürece ve müdür atamaları yandaş Eğitim-Bir-Sen yöneticileri içinden atandığı süreceMilli Eğitim’in ismini lekeleyen yeni bürokratlar artarak çıkmaya devam edecektir. Tuzla Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Bora, Cumhuriyet değerlerimize hakaret ediyor, Genel Başkanımıza hakaret ediyor, partimizin yöneticilerine hakaret ediyor.Aydın Bora olayı münferit bir olay değildir. Milli Eğitim sisteminin nasıl bir yandaş idareci bataklığına düştüğünün resmidir. Böyle bir şahsın bırakın Şube Müdürlüğü yapmasını öğrencilerimizi zehirleyebilecek bir ortamda bulunması bile çok tehlikelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumunda yöneticilik yapan bu şahsi iyi tanıyın.Çünkü asıl koronavirüsü ağzından hakaretler saçan bu tiplerdir'' dedi.

Daha önce seçim bölgesi Yozgat'ta ki faaliyetleri hakkında da konuşan Keven, “Aydın Bora seçim bölgem olanYozgat'ın Yerköy ilçesinde daha önce Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı iken ilçede pek çok demokrat öğretmene ve öğrenciye karşı yürüttüğü ayrımcı ve baskıcı faaliyetleriyle anılmaktadır. Böyle Cumhuriyet düşmanı ve devlet memurluğu saygınlığını taşımayan bir şahıs Eğitim-Bir-Sen başkanlığı sayesindeliyakatsiz yandaş atama sistemi olan MEB idareci atama sistemi sonucu Tuzla'ya şube müdürü olmuştur. Şube Müdürlüğünü ise CHP'ye hakaretler ederek geçirmektedir” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)