CHP'li Gürsel Tekin: "Yakın zamanda binlerce esnaf kepenk kapatabilir”

CHP İstanbul Milletteki Gürsel Tekin, iktidara, Borç yapılandırmasında erteleme talebinde bulundu! Yakın zamanda binlerce esnaf kepenk kapatabilir” uyarısında bulundu.

Vekil Haberleri 06.09.2021, 13:13
CHP'li Gürsel Tekin: "Yakın zamanda binlerce esnaf kepenk kapatabilir”

CHP'li Gürsel Tekin, Covid-19 nedeniyle 1,5 yıldır iş yeri kapalı olan esnafa yapılandırma için tanınan süresinin dolduğunu belirterek, “esnaf için yeni bir düzenleme yapılmadığı taktirde çok büyük bir krizle karşı karşıya kalacağız. Yakın zamanda binlerce esnaf kepenk kapatabilir” uyarısında bulundu.

Yapılandırma yapan esnafın ödeme zamanının geldiğini ancak esnafın ödeme gücünün olmadığını söyleyen Tekin, “halen birçok sektörde normale dönüş olmadı. Esnafımız çok ciddi ciro kaybıyla karşı karşıya kaldı. Zaten 15 ayı aşkın süredir faaliyetleri aç-kapa yapılarak durdurulan esnaf ve çalışanlar perişan bir şekilde yaşamını sürdürmekte. Milyonlarca esnaf yakında başlayacak ödemeleri yapabilecek güçte değil. Esnaf için acilen yeni bir düzenleme hazırlanmazsa çok büyük bir krizle karşı karşıya kalacağız” dedi

Bu bakımdan; önlemler alınmadığı taktirde, işsizler ordusuna binlerce yeni kişi katılır diyen Tekin, “yapılandırma başvuru süresinin gelecek yıla kadar uzatılması gerektiğini ve taksit ödemeleri de 2022 sonlarına çekilmesi gerektiğini." ifade etti.

Tekin, "Mevcut ekonomik kriz ortamında “Yapılandırma süresinin uzatılması”, devletin esnafa kolaylık sağlamasını gerektirmektedir. Aksi takdirde önceki yapılandırmalar gibi bu yapılandırma da başarısız olmaya mahkûmdur. İktidarın bu doğrultuda doğru adımlar atarsa milyonlarca mükellef, esnaf, işletme rahatlayacak, kendi ödeme gücü ve kazancına göre beyan edeceği şekilde yapılacak ödemeler, kamu maliyesine ve bütçeye ciddi nakit gelir akışı sağlayacaktır. Aksi halde yapılandırmasını bozacak olan esnaf yeniden vergi borcu, ceza faizi, gecikme faizi gibi telafisi mümkün olmayacak durumlarla karşı karşıya kalacaktır.” Değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)