CHP'Lİ GÜNDOĞDU: ''AÇIKLANAN EKONOMİK TEDBİRLER PAKETİ TAM BİR FİYASKO''

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu: ''Dünya çapında ve ülkemizde yaşadığımız CoronaVirüs salgınında öncelikle yaşamsal tedbirler eksiksiz alınmalı ve alınmasına da devam edilmelidir'' dedi.

Vekil Haberleri 19.03.2020, 12:40
CHP'Lİ GÜNDOĞDU: ''AÇIKLANAN EKONOMİK TEDBİRLER PAKETİ TAM BİR FİYASKO''

CHP'li Gündoğdu:

''Virüsten korunmada bireysel tedbirlerinen başında vatandaşlarımızın mutlaka vücut direncinin kuvvetli olması büyük önem arz etmektedir. Bireyin vücut direncinin en önemli düşmanının ise stres ve kaygı olduğu tüm uzmanlar tarafından kabul edilmektedir. Vatandaşların ekonomik kaygılarını biraz olsun giderebilmek amacıyla tedbirler süratle alınmalıdır.''

Bu doğrultuda;
1-11 yıldır toplanmayan, Ekonomik ve Sosyal Konseyin bir an önce toplanmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?
2- Çalışan, emekli, esnaf, çiftçi, işsiz olmak üzere tüm kesimleri ekonomik çalkantıdan korumak ve vatandaşların yaşamsal tedbirlere uyum maliyetini azaltmak için bir Aile Sigortası getirme çalışmanız var mıdır, yoksa bu konuda neler yapacaksınız?
3- Olağanüstü koşullarda kullanılmak üzere İşsizlik Sigortası’ndan yararlanma şartlarının yeniden düzenlenmesi konusunda neler yapıyorsunuz?
4- Yaşanan durgunluk nedeniyle zora düşecek esnaf ve KOBİ’lere yönelik vergi ve sigorta primleri ertelenmesini ve Sicil Affı çıkarılması konusunda çalışmalarınız var mıdır, varsa neler yapılacak?
5-Belediyelerin ve dağıtım şirketlerinin su, elektrik ve gaz faturalarının ödemelerindeki gecikmeler nedeniyle kesme işlemlerinin durdurulması, ödeme yapılmadığı için kesilen su, elektrik ve gaz yeniden bağlanması konusunda neler yapıyorsunuz?

Yorumlar (0)