CHP'li Gökçel: "101 yıl önce bugün, işgale boyun eğmeyen mazlum bir millet Samsun’da doğan güneşe uyandı!

Yüreği özgürlük ve bağımsızlık ateşiyle yanan ulusumuz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğiyle tüm mazlum halklara bağımsızlık umudunu 101 yıl önce bugün başlayan kurtuluş mücadelemizle aşılamıştır.

Vekil Haberleri 18.05.2020, 11:05
CHP'li Gökçel: "101 yıl önce bugün, işgale boyun eğmeyen mazlum bir millet Samsun’da doğan güneşe uyandı!

101 yıl önce bugün Anadolu toprakları yoksulluk, açlık ve hastalıklarla boğuşurken sarayında tok gezen padişah ve hükümeti; milletin sorunlarını görmezden geliyor, vatanı ve milleti için mücadele eden herkesi terörist ilan ediyor, basına sansür uygulayıp memleketin her karış toprağını milleti sömürenlere peşkeş çekiyordu.

Bu ortamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin kurtuluşunun kendi azim ve kararıyla olabileceğini söylemiş ve yok olmuş görünen Türk milletini, şanlı bir zaferle tarih sahnesine yeniden çıkarmak için Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmıştır.

19 Mayıs 1919 yalnızca bir direnişin değil, Anadolu topraklarında umudun, kuruluşun ve kurtuluşun başlangıcıdır. Yaktığı bağımsızlık meşalesini Cumhuriyet ile taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu şanlı mücadele sonucunda ulusumuza içeride egemen, dışarıda bağımsız bir devlet armağan etmiştir.

101 yıl sonra bugün, ulusumuz küresel Covid-19 salgınıyla mücadele ediyor. Esnaf iş yapamıyor, işsizlik had safhada, millet sokak sokak artık yemek arıyor. Muhalif sesler, işini yapan gazeteciler gözaltı ve tutuklamalarla baskılanıyor; terörist ilan ediliyor. Muhaliflere yönelik tüm saldırılar sumen altı ediliyor, hukuk ve adalet ayaklar altına alınıyor. Ancak devletten garantili ihale alan yandaşlar, milletin alın teriyle çalışıp ödediği vergilerinden milyarlarca dolarlık gelir elde ediyor.

Bu baskı rejimine karşı sağlık, huzur, barış ve bereket isteyen, Kuvayı Milliye ruhuyla yüzü güneşli yarınlara dönük olan milletimizin Cumhuriyet Halk Partisi var. Özgürlük, adalet, barış ve bereketin hüküm sürdüğü bir Türkiye Cumhuriyeti'ni omuz omuza yeniden inşa edecek, bağımsızlık meşalesini ilelebet taşıyacağız.

101 yıl sonra bugün yapmamız gereken, kendi aklımız ve irademizle bu çarpık düzene karşı durmaktır. “Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek doğum gününü, 19 Mayıs’ı gençlere armağan eden Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yılmadan, yorulmadan yürümektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda etmekten bir an bile çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Yorumlar (0)