CHP'Lİ GAMZE TAŞCIER: MİLLİ EĞİTİM POLİTİKASINI BARBARLAR MI BELİRLEYECEK?

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ecz. Gamze Taşcıer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın rehberlik hedefleri arasından "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" başlığının kaldırılması üzerine Bakan Selçuk'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 12.09.2019, 11:42
CHP'Lİ GAMZE TAŞCIER: MİLLİ EĞİTİM POLİTİKASINI BARBARLAR MI BELİRLEYECEK?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                                                        Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafındanyazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ecz. Gamze TAŞCIER

Ankara Milletvekili

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, “Kişisel ve Sosyal Rehberlik” başlığı altında sıraladığı "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" hedefini internet sitesinde yayınlamış, ancak iki saatten kısa bir süre içerisinde söz konusu hedefi listeden çıkararak 26 başlıktan oluşan listeyi 25’e indirmiştir.

Bu çerçeveden hareketle,

  1. Rehberlik programından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hedefinin, iki saatten kısa bir süre içerisinde hedef olmaktan çıkarılmasının mantıkla açıklanabilecek bir izahı var mıdır?

  1. Toplum Cinsiyet Eşitliği hedefinin rehberlik programına önce eklenip, hemen ardından çıkarılmasının arkasında bir takım gerici çevrelerin baskılarının etkisi var mıdır?

  1. Rehberlik programından söz konusu hedefin çıkarılması, Milli Eğitim Bakanı olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine inanmadığınız anlamına mı gelmektedir?

  1. Milli Eğitim Bakanlığı hedeflerini, bazı basın yayın organlarında çağdışı fikirlerini dile getiren birkaç gericinin beyanları doğrultusunda mı şekillendirmektedir?

  1. Bakanlığın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hedefine karşı beyanlarda bulunan kişilerin karma eğitime de karşı olduğu ve hatta kız çocuklarının eğitim hakları dahi olmadığını ifade ettikleri düşünülürse, Bakanlık olarak ileriki aşamalarda karma eğitimi de ortadan kaldırmayı ve kız çocuklarının eğitim hakkını ellerinden almayı düşünüyor musunuz?

Yorumlar (0)