CHP'li Bulut:Adana geri plana itildi

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 13 yıldır tek bir çivi bile çakılmayan ve geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı kararıyla Turizm Teşvik Bölgesi olmaktan çıkarılan Yumurtalık ve Karataş’ı Meclis gündemine taşıdı. Bulut, önceki yıllarda tarım, sanayi ve ekonominin lokomotifi konumunda olan Adana'nın yapılacak yatırımlar konusunda özellikle son yıllarda geri plana atıldığını kaydetti.

Vekil Haberleri 14.10.2019, 13:32
CHP'li Bulut:Adana geri plana itildi



CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Turizm Teşvik Bölgesi olmaktan çıkarılan Yumurtalık ve Karataş’ı Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, Adana’nın yeni yatırımlar beklerken var olan yatırımların dahi hayata geçirilmediğini kaydetti. 


ADANA GERİ PLANA İTİLDİ
Ülkemizde ekonomik krizin her geçen gün derinleştiğini ardı ardına yapılan zamlarla birlikte asgari ücretlinin, emeklinin maaşının eridiğini,  vatandaşın evine ekmek götüremediğini kaydeden Bulut,  “Her 4 gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde iş bulma umudu olmadığı için iş aramayanlar dahil gerçek işsiz sayısı 6 milyon 665 bindir.  Fabrikaların bir bir kapandığı, işsizliğin günden güne arttığı, girdi maliyetleri altında ezilen çiftçinin üretemediği Adana’da da durum farklı değildir. Önceki yıllarda tarım, sanayi ve ekonominin lokomotifi konumunda olan Adana yapılacak yatırımlar konusunda özellikle son yıllarda geri plana atılmıştır. Yatırımlar bitmediği için Adana'nın kendi öz evlatları başka şehirlerde hatta yurt dışında iş aramak zorunda kalmaktadır” dedi.


ADANA HAK ETTİĞİ KAMU YATIRIMINI ALAMIYOR
Adana’nın hak ettiği kamu yatırımlarını alamadığına, var olan yatırımların da iptal edildiğine dikkat çeken Bulut şöyle devam etti: 
2006 yılında göstermelik olarak Turizm Teşvik Bölgesi ilan edilen turizm potansiyeli yüksek ve Akdeniz'e kıyısı olan Karataş-Yumurtalık sahil şeridine tek bir çivi çakılmamıştır. Söz konusu bölge 13 yıl sonra 13 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla sessiz sedasız Turizm Teşvik Bölgesi olmaktan çıkarılmıştır. 


13 YILDA NEDEN TEK BİR ÇİVİ ÇAKILMADI?
CHP’li Bulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
--Turizm teşvik bölgesi ilan edilen Karataş-Yumurtalık sahil şeridinin turizm teşvik bölgesi olmaktan çıkarılmasının gerekçesi nedir?
-Turizm Teşvik Bölgesi ilan edilen Karataş-Yumurtalık sahil şeridine 13 yıldır neden tek bir çivi çakılmamıştır?

KAMU YATIRIMLARINDA SON DURUM NE?
-Adana ve ilçelerinde devam eden kamu yatırımlarında son durum nedir? 
-Her biri ayrı ayrı gösterilmek üzere bu yatırımların gerçekleşme oranı nedir? Yatırımların ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? "Yapımı duran", vazgeçilen yatırımlar hangileridir? Durmasının veya vazgeçilmesinin sebepleri nelerdir?
-Adana’da süresi geçtiği halde tamamlanmayan yatırımlar hangileridir?


ADANA GERİ PLANA MI İTİLDİ?
-2020 yatırım planlamasında, Adana ili ve ilçelerinde yapımı düşünülen projeler var mıdır?
-Önceki yıllarda tarım, sanayi ve ekonominin lokomotifi konumunda olan Adana'nın yapılacak yatırımlar konusunda özellikle son yıllarda geri plana atıldığı iddiası doğru mudur? Değil ise Adana'nın her geçen gün yoksullaşma ve işsizlik oranlarında öne çıkmasının temel gerekçesi nedir?
 

Yorumlar (0)