CHP'Lİ BAYRAKTUTAN: ''SAĞLIK SEKTÖRÜ BİR BÜTÜNDÜR AYRIŞTIRAMAZSINIZ!''

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a: ''Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personele yapılacak ek ödeme hakkında tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir düzenleme ne zaman yapılacaktır?'' diye sordu.

Vekil Haberleri 26.03.2020, 16:02 27.03.2020, 09:57
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN: ''SAĞLIK SEKTÖRÜ BİR BÜTÜNDÜR AYRIŞTIRAMAZSINIZ!''

CHP'li Bayraktutan:

''Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personele ek ödeme yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmıştır. Resmi Gazete’nin 4 Mart 2020 tarihinde yayımladığı 31058 sayılı Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personele ek ödeme yapılmasına dair yönetmelik vatandaşlarımız tarafından eşitlik ve adalet ilkelerine aykırı olduğu yönünde tepkilere yol açmıştır.

Ayrıca ilgili sendikalar nezdinde 25.03.2020 tarih 22101976-045.01-E.446 Sayı ile Hazine ve Maliye Bakanlığına, aynı tarih ve takip eden sayılarla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na ‘’İşçilere Ek Ödeme’’ konulu dilekçeler yollanmıştır.

Sağlık Sektörünün bir zincirleme çalışma sistemi üzerine kurulmuş olduğu unutulmamalıdır. Bir hastanede görev yapan Doktor, uzman, asistan, hemşire, temizlik personeli, tıbbi sekreter, ambulans şoförü, hasta bakıcısı, laborant, röntgen teknisyeni, güvenlik personeli, atölye çalışanı, klinik destek görevlisi, veri giriş personeli hepsi sağlık çalışanıdır.

Hastanelerdeki bütün personel ünvan, vasıf, görev ya da kadrolu, memur, sözleşmeli, 696 sayılı KHK ile göreve getirilmiş personel gibi ayrımlar yapılmaksızın hepsi aynı düzeyde risk altındadırlar. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilgili salgınla mücadele noktasında yoğun çalışma koşulları, izin iptalleri, ek mesailer, acil destek takviyeleri gibi her türlü olağanüstü programda koşulsuz ve  ‘’Eşit ’’ şartlarda emek harcayan Sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmaksızın ek ödemelerden ‘’Eşit’’ oranda yararlanmaları gerekmektedir.

Bu Bağlamda;

  • İlgili Yönetmelikle ek ödeme alma hakkı kazanan görevli personel kimlerden oluşmaktadır? 
  • Coronavirüs Salgınıyla mücadele aşamasında ülke olarak kenetlendiğimiz bu aşamada ilgili personelin Ek ödeme dışında bırakılma gerekçeleri nelerdir? 
  • Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde sürekli işçi kadrolarında çalışan eski ve yeni kadrolu çalışanlar ile 696 Sayılı KHK’ya tabi kadrolu işçilerin ücretlerinde, son iki yıl içerisinde bir iyileştirme yapılmadığı gerçeği üzerine fedakarca ve sorgusuzca mesai sarf eden tüm çalışanların Coronavirüsle mücadele süreci içerisinde iyileştirme yapılmasını veya üç ay süreyle ilave bir ödeme yapılması talepleri hususunda ilgili Bakanlıklarınız nezdinde yürütülen bir çalışma mevcut mudur? 
  • Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personele yapılacak ek ödeme hakkında tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir düzenleme ne zaman yapılacaktır?

Yorumlar (0)