CHP'li Bayraktutan'dan AKP'li vekile tepki: Vatandaş Ormanları Devletten Koruyor

AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın “Üzüntüden kahroldum. Orman köylüleri artık orman teşkilatından ormanları korumak için mücadele ediyor” sözleriyle doğa katliamına tepki gösterdiği haberlerinin üzerine CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi.

Vekil Haberleri 05.07.2022, 12:26
CHP'li Bayraktutan'dan AKP'li vekile tepki: Vatandaş Ormanları Devletten Koruyor

Yıllarca doğa katliamlarına karşı mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz. Defalarca Meclis Kürsüsünden “Türkiye’de vatandaş ağaçları devletten korumaya çalışıyor. Artvin’de Devlet Eliyle Orman Katliamı Yapılıyor” diye haykırdık. “Artvin Halkının çığlığını duyun artık.” dedik. Ülkemizin her köşesinde Orman Bakanlığı tarafından neredeyse tüm orman alanlarında adeta orman kesim seferberliğinin ilan edilmiş durumda olduğunu yazılı soru önergeleriyle, meclis araştırma önergeleriyle gündeme taşıdık.

2016 yılında TBMM Genel Kurulu’nda dönemin Orman Bakanı Eroğlu'na "Artvinliler Ormanı sizden koruyorlar. Bu katliamların sorumlusu Sizsiniz" dediğimiz gibi; bugünde Sayın Ceylan’ın ifade ettiği Nallıhan Sarıçalı Dağı'nda kesilen anıt ağaçların sorumlusu Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişçi’dir. Buradan bir kez daha ifade ediyorum…Ülkemiz genelinde devlet eliyle Orman Kıyımlarına aralıksız devam ediliyor. Özellikle son yıllarda en acı örneklerle şahit olduğumuz, canlarımızı yitirdiğimiz sel felaketleriyle mücadele etmenin birincil adımı doğamızı korumaktan geçiyor. Ülkemizin neredeyse her köşesinde orman yangınlarının hakim olduğu, doğanın, ağacın, ormanın korunmasının öneminin bir kez daha altının çizildiği bir dönemde; ülkemiz genelinde ilgili politikalardan vazgeçilmesi, orman katliamlarının sona erdirilerek, mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir. Doğa harikası ülkemizde çevre katliamları son bulana dek, yaşam alanlarımızı korumak ve en önemlisi de gelecek nesillerimize yaşanabilir bir çevre bırakmak için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.


 

Yorumlar (0)