CHP'li Ali Mahir Başarır belgeleri paylaştı ve düğmeye bastı!

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Yalova İli Termal İlçe Belediye Başkanlığı’na memur olarak alınan 7 kişinin Termal İlçe Belediye Başkanı’nın torpili ile gerçekleştiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 11.05.2021, 11:50 11.05.2021, 11:58
CHP'li Ali Mahir Başarır belgeleri paylaştı ve düğmeye bastı!

Memur alımlarının torpil esaslı değil liyakat esaslı alınması gerektiğini belirten CHP’li Başarır, “Umarım söz konusu iddialar doğru değildir. Mevcut siyasi iktidarın liyakat dışı atamalarını hepimiz biliyoruz. Ama ne yazık ki tüm uyarılarımıza rağmen siyasi iktidar bu huyundan vazgeçmiyor. Artık insanlar bir işe girebilmek için mutlaka torpilin olması gerektiği kanaatindeler. O nedenledir ki çok iyi üniversitelerden mezun olan birçok gencimiz yurtdışına gitmek istiyor” dedi.

MÜLAKATLAR KAMERA ÖNÜNDE YAPILMALI

Birçok kamu kurumunda yapılan memur alımları için sınavdan yüksek puan alanların yerine, düşük puan alanların mülakatla puanları yükseltilerek işe alındığını ifade eden CHP’li Başarır, “Termal Belediyesi’nde de KPSS’den yüksek puan alanlar değil, ortalama 60-65 puan alanlar memur olarak işe başlamış görünüyor. Ortadan bu tür şaibeleri kaldırmak için, yapılan bu tür mülakatların şeffaf bir biçimde kameralar önünde yapılması gerekir” sözlerini dile getirdi. 

CHP’li Başarır Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu önergede;

“Yalova ili Termal İlçe Belediye Başkanlığı’na memur alımı için sınav ve mülakat yapıldığı; yapılan sınava 147 kişinin girdiği, söz konusu 147 kişiden 130’unun haksız bir şekilde elendiği; geriye kalan 17 kişinin mülakata çağırıldığı, yapılan mülakatlar sonucunda sınavdan yüksek puan alanların yerine daha düşük puana sahip 7 kişinin, Termal Belediye Başkanı’nın torpili ile memur olarak işe başlatıldığı iddia edilmektedir.” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

1-Sınavdan düşük puan alan ancak mülakatla puanı yükselen 7 kişinin, Termal Belediye Başkanı’nın torpili ile Termal Belediyesi’ne memur olarak alındığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuda herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise gerekçeleri nelerdir?

2-Termal Belediyesi’ne memur alımı için mülakat komisyonunda kimler hangi sıfatla görev almıştır?

3-Termal Belediyesi’ne söz konusu memur alımı için kaç kişi başvuruda bulunmuştur? Eksik evrak gerekçesiyle kaç kişinin başvurusu iptal edilmiştir? 

4-Termal Belediyesi’ne memur alımı için yapılan sınav sonucunda, 130 kişinin haksız bir şekilde elendiği iddiaları araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa sonuçları ne olmuştur? 

5-Termal Belediyesi’ne memur olarak alınan 7 kişinin, daha önceden belediyede taşeron/sözleşmeli olarak çalıştığı doğru mudur?

Termal Belediyesi'nin sitesinde yer alan, mülakata çağrılaranlar arasından işe alınanların listesi şu şekilde:

Yorumlar (0)