CHP'li Adıgüzel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sert çıktı!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’den, Plan Bütçe Sağlık Bakanlığı görüşmelerinde Bakana sert sözler. Komisyonda 3 büyük ilin gerçek rakamlarını açıklayan Adıgüzel “Berat Albayrak gibi istifa edin, Dolar nasıl düştüyse vakalar da azalır.” dedi.

Vekil Haberleri 19.11.2020, 12:10 19.11.2020, 12:16
CHP'li Adıgüzel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sert çıktı!

 Adıgüzel’in konuşması şu şekilde:

“Pandemide 14-21 gün kapatma yapalım ve bu işi kökten çözelim derken, siz bunu yapmadığınız gibi veri akışına kapatma yaptınız. Sayın Bakan, sayılarla ilgili yanlış bilgilendirmeye daha ne kadar devam edeceksiniz? Dün 103 cenaze bildirdiğiniz gün, bizim 3 büyükşehrimize yani İstanbul, Ankara, İzmir’e sizin doktorlarınızın bildirdiği testi pozitif bulaşıcı hastalık verilerini bildirmek istiyorum. Resmi ve tam rakamlardır. 17 Kasım 2020 İstanbul 164 cenaze, İzmir 50, Ankara 38. Deprem sonrası İzmir’in Ankara’yı geçtiğini görüyoruz. Toplam 252 cenaze 25 milyondaki cenaze sayısıdır ve siz tüm Türkiye için 103 cenaze açıkladınız. Şu ana kadar Covid olup vefat edenler için açıkladığınız sayı 11 bin 704, oysa İstanbul’daki gerçek rakam 10 bin 334, Ankara 2 bin 780, İzmir bin 705 olmak üzere toplam 14 bin 819 dur. Bu toplam 25 milyonluk nüfus için. 83 milyon projeksiyon yaptığınızda günlük olarak 1000’in başından beri de 60bin in altında olmadığını görüyoruz. Düyeceksiniz ki cenaze sayıları ile milletin maneviyatına saygı göstermiyorsunuz. Daha önce böyle bir cümle kullandınız. Ama asıl milletin maneviyatına saygı göstermemek bu cenazeleri yok saymaktır.Yine cenaze sayıları üzerinden skor yapmakla itham etmiştiniz, Sayın Bakan, bu dönemde skor peşinde olanları arıyorsanız, maske ve test kiti işleriyle dolar bazında skor yapanlara bakınız.

İstanbul akıllı kart için Hes koduna benzer bir uygulama için İBB’ye hasta ve pozitif verilerini neden vermiyorsunuz? Otellere, şehirlerarası otobüs ve uçaklara kadar Hes kodu kontrol ediliyor. Hastalığın kontrolden çıktığı İstanbul’da bu yayılmayı önlemek isteyen Büyükşehir Belediyesi’ne verileri neden vermiyorsunuz? Sırf verileri gizlediğiniz için ölümleri engelleyemiyoruz.

İzin bu durumu küçülten, sayıları onda 1 gösteren açıklamalarınız nedeniyle insanlar rehavete kapılıyor ve inanın vaka artışına sebep oluyor. Berat Albayrak istifa etti, daha yerine biri atanmadan dolar kendiliğinden düştü. Siz bu açıklamalarınızdan ya vazgeçin ya da istifa edin, bakın vakalar kendiliğinden azalacaktır. Çünkü insanlar gerçek sayıları öğrenince önlem alacaklar.

Sayın bakan, SMA hasta yakınlarının çilesi ne olacak? Aileler yardım kampanyaları ile çözüm bulmaya çalışıyor. Sosyal devletin gereğini yapıp, bu evlatlarımızı kendi kaderine terk etmeyin.

Yorumlar (0)