CHP'li Adıgüzel: Çorbacı ve kahveci esnafı destek bekliyor!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel TBMM’de söz alarak kahveci ve çorbacı esnafının sorunlarını dile getirdi. Türkiye'de 110.000 Kahveci esnafı olduğunu ifade eden Adıgüzel çalışanları ve aileleri ile birlikte 1milyon kişiyi ilgilendiren sorunların acilen çözülmesini istedi.

Vekil Haberleri 17.11.2020, 16:24
CHP'li Adıgüzel: Çorbacı ve kahveci esnafı destek bekliyor!

Saat 22 düzenlemesi ile çorbacıların büyük sıkıntıya girdiğini belirten Adıgüzel konuşmasında şunları ifade etti:

“Pandemi sürecinden en çok etkilenip belirsizlik içinde kalan kahveci esnafı olmuştur. 9 aydır uygun şartlar sağlanarak oyun oynamasına izin verilmediğinden gelir elde edememekte üstüne bir de kira giderleri ve personel giderleri devam etmektedir. Bazı mülk sahipleri iyi niyetle yarı kira uygulaması yapmaktadır. Hatta bu yönde bir de mahkeme kararı vardır. Bu yarı kira uygulamasının bir mevzuatla pandemi süresince bir genel kural olarak getirilmesinde büyük fayda vardır. Ayrıca Kahveci esnafının personel maaşlarını desteklenmesi, vergi kolaylığı, hibe desteği ve faizsiz uzun vadeli kredi ile desteklenerek ayakta kalması sağlanmalıdır. Bu sektöre en çok belirsizlik düşündürmektedir. Birçok kahveci dükkanı kapatmış, belki birçoğu daha sonra açamayacak durumdadır.

Diğer bir esnaf grubu lokantacılar için son çıkan saat 22.00 sınırlaması yanlış olmuştur. Gece 22’den sonra kim yemek yemeye gider. Ya aç olan ya şekeri düşen… Üstelik bu saat yoğun bir saat değildir. Gündüz saatlerini göre çok daha az müşteri gelmektedir. Bu nedenle lokantacılar ve çorba satan esnaf için bu karar hemen düzeltilmelidir.

Yorumlar (0)