CHP: FINDIK ALIMINI FİSKOBİRLİK YAPMALI

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Fındık Alımları İçin FİSKOBİRLİK’i İşaret Etti

Vekil Haberleri 17.07.2019, 14:14
CHP: FINDIK ALIMINI FİSKOBİRLİK YAPMALI

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “ülkemizin yetkili makamları tarafından henüz açıklanmayan fındıkta rekoltesinin rekor seviyelerde ulaştığı (!) ABD’de yapılan Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) Kongresi’nde dile getirilmişti.  Ortaya atılan bu komik açıklamalar, fındık piyasasının üretici aleyhine manipüle edilme çabaları her geçen gün artmakta ve piyasanın fındık ihracatçısı olan tekellerin beklentilerine göre dizayn edildiği görülmektedir” dedi.

 

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden yapılacak fındık destekleme alımlarına geç başlanılması ve düşük açıklanan fındık taban fiyatları hem fındık tekellerinin ekmeğine yağ sürmüş hem de fiyatların düşük seyretmesine neden olmuştur diye sözlerine devam eden Tığlı,  biliyorsunuz geçen yıl fındık alımları 1 Kasım 2018 tarihinde başlamıştı. Geçen yıl yaşanan bu hataya bu yıl tekrar düşülmemesi için 2019 yılı için yapılacak destekleme alımının bir an önce açıklanması gerektiğini” ifade etmek istiyorum dedi.

 

FINDIK ALIMI FİSKOBİRLİK TARAFINDAN YAPILMALI

 

Fındığın ülkemize yapacağı katkıyı 3 milyar dolar olarak planlayan ve bunu orta vadeli bir hedef gibi gösteren AKP iktidarının temsilcilerini fındık konusunda göreve çağıran Tığlı,   “tecrübesiyle, depolarıyla, nitelikli ve yeterli personeliyle fındık üreticisinin koruyucusu ve gözbebeği konumunda olan FİSKOBİRLİK’in fındık almaya hazır bir kurum olduğunu ifade ederken FİSKOBİRLİK yönetim kurulu başkanının da AKP’li olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum” vurgusunu yaptı.

 

CHP’li Tığlı, “AKP iktidarının planladığı 3 milyar dolarlık orta vadeli hedeflerin tutması için fındık alımlarında TMO yerine FİSKOBİRLİK desteklenmeli ve bir an önce devreye sokulmalıdır. Yapılacak bu hamle hem maliyet açısından hem üretici açısından hem de diğer kesimlerin memnuniyeti açısından çok önemlidir. Fındıkta üretici, tüketici ve ülke tarımı adına istikrarlı bir politika yürütülmek isteniyorsa FİSKOBİRLİK ile alım yapılmanın önü açılmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)