Çakırözer Mardin'de yerel seçimlerin nabzını tuttu

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışması kapsamında Mardin’de halkın nabzını tuttu. TBMM idare Amiri Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile Mardin il merkezi ve ilçelerinde temaslar yapan Çakırözer, “Medeniyetler beşiği Mardin’de il, ilçe örgütlerimiz ile işçimizin, esnafımızın, çiftçimizin, emeklimizin sorun ve taleplerini dinledik. İnanıyoruz medeniyetler Mardin ve Güneydoğu dahil tüm ülkede halkımızın derdine derman olacağız” dedi.

Vekil Haberleri 20.10.2018, 12:30 20.10.2018, 12:30
Çakırözer Mardin'de yerel seçimlerin nabzını tuttu

CHP yerel seçimler öncesinde Türkiye’nin dört bir yanında belediye başkan adaylarını belirlemek için sahaya indi. Milletvekillerinin görevlendirdiği çalışmalarda CHP’li Çakırözer TBMM İdare Amiri, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte Mardin’e gitti.

İSTİHDAM ODAKLI POLİTİKALAR

Mardin’de il ve ilçe örgütleri ile bir araya gelen Çakırözer, Artuklu, Midyat, Kızıltepe, Nusaybn, Ömerli ve Savur’da halkın talep ve beklentilerini dinledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kapsayacak kalkınma projelerini hayata geçireceklerini belirten Çakırözer, partisinin politikalarını anlattı. Çakırözer, “16 yıldır bu ülkenin başında olan AKP ne ekonomiyi düzeltti, ne de toplumsal barışı sağladı. İşsizlik, yoksulluk sorunu en çok Doğu ve Güneydoğu bölgemizde kendisini göstermekte. Bizler bu sorunu çözme hedefiyle seçim bildirgemizde istihdam odaklı projelerimiz ile halkımızın karşısına çıkıyoruz. Bölgemizde geniş istihdam yaratacak ve toplumsal refahı yükseltecek bir bölgesel kalkınma atılımını hayata geçireceğiz” dedi.

TOPLUMSAL BARIŞI BİZ SAĞLARIZ

Ziyaretlerinde kendisine yöneltilen sorular sonrasında partisinin Kürt meselesine bakışını da anlatan Çakırözer, “Ülkemizde toplumsal barışı, huzuru kardeşliği sağlamalıyız. Terör mutlaka bitirilmeli. Katdeşlik gelmeli. Kürt Sorunu’nun bir güvenlik sorununa indirgenmesi ve olağanüstü hal dönemlerinde yapılan yanlış uygulamalar, yurttaşlarımızın önemli bir bölümünü mağdur etmiştir. AKP, bu sorunu çözme gayreti içinde olmamış, çıkarcı ve samimiyetsiz açılımlar ile seçim dönemlerinde verip de tutmadıkları vaatlerin ötesine geçememiştir. Bu mesele ancak tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını kenetleyecek bir güven, dayanışma ve kardeşlik iklimi yaratılmasıyla çözülür. Bunun yeri Meclis, yolu demokrasidir. AKP ve HDP arasında sıkışan Güneydoğulu kardeşlerimiz için en samimi, en gerçekçi çözümleri CHP sağlayacaktır" dedi

HALKIMIZIN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ

Halkın derdine derman olacak belediye başkanları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yurttaşların karşısına çıkacaklarını belirten Çakırözer, “Artık bölgede Cumhuriyet Halk Partimiz de başarılı belediye başkanlarımız ile halkımıza hizmet verecek. İnanıyoruz 2019 Mart’ında yapılacak olan seçimlerde halkımız, derdine derman olacak başarılı belediye başkanlarımızı kucaklayacaktır” dedi.

Yorumlar (0)