BİR KEZ DAHA SORUYORUZ: TAMİNCE’Yİ KİM KORUYOR?

Hakkında birçok iddia bulunan, 17-25 Aralık sonrası FETÖ'cü Zaman Gazetesi'nin yüzde 10'unu satın alan, TUSKON dahil KHK ile kapatılan vakıflara üye olan, Pensilvanya'ya gidip FETÖ ele başı Gülen ile görüşen Fettah Tamince, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetim kurulu üyesi oldu. Böylesi bir ismin, 2019 için 150 milyon dolarlık fon büyüklüğüne sahip ajansın yönetim kurulu üyeliğine hangi gerekçeyle uygun görüldüğünü çok merak ediyoruz.

Vekil Haberleri 27.08.2019, 10:55
BİR KEZ DAHA SORUYORUZ: TAMİNCE’Yİ KİM KORUYOR?

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, 15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla kurulmuş, kanunda ajansın amacı "Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşması amacıyla imkan ve fırsatlarının dünyada tanıtılması, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılması, turizm yatırımlarının ülke ekonomisindeki payının ve hizmet kalitesinin artırılması" olarak tanımlanmış, bu yasayla bir de özel fon oluşturulmuştu.

 

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu “Tamince, 15 Temmuz’dan sonra Türk Rus Kültür Vakfı’nın üyesi, Tuskon üyesi, ama ona dokunulmuyor. Fettah Tamince el üstüne tutuluyor, neden? MASAK’ın raporuna rağmen yine bir şey yapılmıyor. Bu raporlara göre bu tosunun örgüt elebaşlarına para gönderdiğine dair yazı var. Ama Tamince’ye dokunuluyor mu, hayır. Fettah Tamince KHK ile kapatılan bütün o vakıfların, örgütlerin hem kurucusu, hem konuşmacısı, hem de toplantılarına katılıyordu. Kimse buna dokunamıyor” demiş ve bu adamı kimlerin koruduğunu sormuştu. Bu atama ile birlikte Tamince’yi kimlerin koruduğu net bir şekilde görünmektedir.

 

Genel bütçeden pay ayrılacağı, turizm ile ilgili şirketlerin turizm payı ödeyeceği, büyük bir gelir imkanına sahip olacak ajansın yönetim kuruluna, Genel Başkanımızın deyimiyle “FETÖ borsasının bir numaralı adamı”nın getirilmesini kamuoyunun takdir ve vicdanına bırakıyoruz.

 

AHMET KUMBUL

 

CHP ANTALYA İL BAŞKANI

Yorumlar (0)