Barış Yarkadaş: Bulgaristan'da vefat eden Türk'ün cenazesi getiriliyor

Bulgaristan'da 12 gün önce vefat eden Türk vatandaşı Süleyman Polat'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi yılan hikayesine döndü.

Vekil Haberleri 21.05.2020, 18:57 21.05.2020, 19:19
Barış Yarkadaş: Bulgaristan'da vefat eden Türk'ün cenazesi getiriliyor

Bulgaristan'da 12 gün önce vefat eden Türk vatandaşı Süleyman Polat'ın kardeşi Kazım Polat, 11 gündür Bulgaristan'dan cenazelerini getirmek için uğraşıyordu.

Kazım Polat, Bulgaristan'da kardeşinin cenazesini getirmek için Türk Konsolosluğu ile iletişime geçmesine rağmen yapılan görüşmelerden netice alamadı.

Daha sonra ise vefat eden Süleyman Polat'ın kardeşi Kazım Polat, CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş'ı arayarak sorunlarını anlattı. Yarkadaş da sosyal medya hesabından ailenin sıkıntısıyla ilgili yaptığı paylaşımda Dışişleri Bakanlığı'nı etiketledi. Bunun üzerine  Dışişleri Bakanlığı da devreye girerek Polat ailesinin Bulgaristan'dan cenazelerini getirmeleri için harekete geçti.

Bulgaristan'da vefat eden Türk vatandaşı Süleyman Polat'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Heybeli Köyü'ne defnedilmesi bekleniyor.

Barış Yarkadaş yaşanan gelişmeleri sosyal medya hesabından şu açıklaması ile duyurdu:

"Süleyman Polat, Bulgaristan'da 12 gün önce vefat etti. Merhumun naaşı şu an bir hastanenin morgunda. Ancak Bulgaristan'da yakını olmadığı için cenaze getirilemiyor. Ailenin Türk Konsolosluğu ile yaptığı görüşmeler de sonuç vermedi. Polat Ailesi yardım istiyor.  

2- Merhumun ağabeyi Kazım Polat aradı ve "Kardeşimin mezarını kazdık. 11 gündür bekliyoruz. Süleyman'ı memleketimiz Erzincan'ın Heybeli Köyü'ne defnetmek istiyoruz" dedi. Bulgaristan'da tutulan naaşın bir an önce getirilmesi için yetkilileri göreve davet ediyorum. @TC_disisleri"

Yorumlar (0)