Bakan: Kuyumcu ve döviz bürosu soygunları ile ilgili istatistiki veri yok

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2013-2018 yılları arasında gerçekleşen kuyumcu ve döviz bürosu soygunlarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yöneltmiş olduğu iki ayrı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 28.08.2019, 12:14 28.08.2019, 12:27
Bakan: Kuyumcu ve döviz bürosu soygunları ile ilgili istatistiki veri yok

CHP’li Gürer’in önergelerine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kuyumcu ve döviz bürosu soygunları ile ilgili istatistiki verinin bulunmadığını açıkladı.

“GÜRER’İN SORULARI…”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “2013-2018 yılları arasında, yıllara göre ülke genelinde yaşanan kuyumcu soygunlarının sayısı kaçtır? Bu soygunların kaçının failleri yakalanmıştır? Yapılan soygunlarda belirlenen maddi kayıp ne kadardır? 2013-2018 yılları arasında yaşanan kuyumcu soygunlarında ölen ve yaralanan kişi sayısı kaçtır? Soygunların kaçı kuyumcu dükkânlarının açık olduğu zamanlarda yapılmıştır? Belirtilen tarihler arasında en çok kuyumcu soygununun olduğu ilk on il ile en az soygunun olduğu ilk on il hangileridir? 2013-2018 yılları arasında, yıllara göre ülke genelinde yaşanan döviz bürosu soygunlarının sayısı kaçtır? Bu soygunların kaçının failleri yakalanmıştır? Yapılan soygunlarda belirlenen maddi kayıp ne kadardır? 2013-2018 yılları arasında yaşanan döviz bürosu soygunlarında ölen ve yaralanan kişi var mıdır? Soygunların kaçı döviz bürolarının açık olduğu zamanlarda yapılmıştır? Belirtilen tarihler arasında en çok döviz bürosu soygununun olduğu ilk on il ile en az soygunun olduğu ilk on il hangileridir?” şeklindeki sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yöneltti.

SOYLU: “İSTATİSTİKİ VERİ YOK!”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yönelttiği sorulara yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Güvenlik güçleri; suç ve suçlularla mücadele kapsamında 7 gün 24 saat çalışma esasına göre, kanunların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görev yaparak resmi ve sivil ekipler marifetiyle olaylara anında müdahale etmekte, gerekli inceleme ve kontrolleri gerçekleştirmekte olup ilgili mevzuat doğrultusunda çalışmalarım aralıksız sürdürmektedir. Ayrıca; soru önergesinde bahsi geçen sorulara ilişkin istatistiki veri bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

Yorumlar (0)