Avrupa Ülkeleri Temsilcilerinden Gergerlioğlu'na Çalışma Ziyareti

Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını inceleme Komisyonu üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu Hollanda Büyükelçisi Mrs Marjanne de Kwaasteniet ve Ikinci Katip Mr. Jan Willem Scholten, Danimarka Büyükelçiliğinden Katrine Thorup ve Norveç Büyükelçiliğinden Hans Christian Kjølseth Mecliste ayrı ayrı ziyaret etmişlerdir.

Vekil Haberleri 17.11.2018, 11:06 17.11.2018, 11:06
Avrupa Ülkeleri Temsilcilerinden Gergerlioğlu'na Çalışma Ziyareti

Ziyaretlerde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Meclisin etkisizliği, KHKlilerin yaşadıkları hukuksuzluklar, Meclisten son geçen Sağlık Yasası, OHAL Komisyonunun işlevsizliği, Adalet sistemindeki aksaklıklar, Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun istenildiği gibi çalışmaması, İşçi cinayetleri, HDP ye yönelik yapılan haksız ve hukuksuz operasyonlar, Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin halen hukuksuzca tutukluluğu, kayyumlar ve yaklaşan yerel seçimler  ve Dr. Gergerlioğlu’nun yasama çalışmaları konuşulmuştur .

 

Dr. Gergerlioğlu heyetlere ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti aktarmış ve pek çok konuda Türkiye’de yaşanan hak ihlallerini iletmiştir. Samimi bir ortamda geçen sohbetlerde karşılıklı fikir alış verişi olmuştur. Yabancı heyetler de Dr. Gergerlioğlu’na teşekkürlerini ileterek bundan sonra da sık sık kendisini ziyaret ederek yaşanan sorunları dinleyip ellerinden çabayı göstereceklerini iletmişlerdir.

 

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüşmeyi bekleyen KHKli yurttaşlar Hollanda Büyükelçisi Mrs Marjanne de Kwaasteniet odadan çıkarken sorunlarını ayak üstü de olsa anlatma imkanı bulmuş sayın büyükelçi anlatılanlar karşısında üzüntüsünü saklayamamıştır.

Yorumlar (0)