"ATATÜRK GENÇLİĞİ EBEDİYETE KADAR O’NUN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKACAK!"

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türk Milleti’nin Kuvayı Milliye ruhuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Vekil Haberleri 17.05.2019, 11:47
"ATATÜRK GENÇLİĞİ EBEDİYETE KADAR O’NUN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKACAK!"

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türk Milleti’nin Kuvayı Milliye ruhuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi. Ahmet Akın, “Atatürk’ün gençliğe hitabesini rehber edinen Türk Gençliği, yüz yıl değil ebediyete kadar özgürlüğüne, bağımsızlığına, vatanına sahip çıkacaktır. Yüz yıl önce umutların tükenmeye yüz tuttuğu günlerde Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok güvendiği gençliğe emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti asla ve asla ihanete uğramayacaktır” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlama mesajında “100. Yıl” vurgusu yaptı. Ahmet Akın, “100 yıl boyunca Milli Mücadele ve Kuvayı Milliye ruhu; Türk Gençliğine özgürlük, bağımsızlık ve vatan tehdit altında olduğunda tehditlere karşı duvar gibi direnmenin ilhamını ve cesaretini vermiştir. Ebediyete kadar da vermeye devam edecektir” dedi.

“19 Mayıs 1919 Türk Milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır” diyen Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Milletimizin gücüne inanarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ateşi kısa sürede tüm yurdu sarmış, ülkemiz işgalden kurtarılmış, emperyalist güçlere diz çöktürülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bu meşakkatli mücadelenin inanç ve gururu dün olduğu gibi bugün de bütün varlığı ile damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinin eşsiz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olan 19 Mayıs, üzerinden yüz değil yüzyıllar geçse de aynı gurur ve coşkuyla sonsuza dek kutlanacaktır.

Kuvayı Milliyenin Başşehri Balıkesir, emperyalizme karşı ilk kurşunun atıldığı Ayvalık, kahramanlar diyarı, İvrindi, Sındırgı, Edremit, Burhaniye, Savaştepe, Dursunbey,

Balya, Havran, Kepsut, Bigadiç, Gömeç, Manyas, Gönen, Susurluk, Erdek ve son kurşunun atıldığı Bandırma’nın evlatları, Milli Mücadelenin bütün kahramanları göğüslerini siper ettikleri için bu cennet vatanda özgürce yaşıyoruz.

Şanlı tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan bu anlamlı günün 100. Yılında,  başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.”

 

Yorumlar (0)