ARIK'TAN KAYSERİ MANTI FESTİVALİ AÇIKLAMASI

Bugün bir gazetede “Çetin Arık O Karede Nasıl Yer Aldı” başlığı ile manşetten, şahsımı hedef alan bir yoruma yer verildiğini gördüm.

Vekil Haberleri 18.06.2019, 12:54
ARIK'TAN KAYSERİ MANTI FESTİVALİ AÇIKLAMASI

Söz konusu yorumda, İstanbul Bağcılar’da Kayseri dernekleri tarafından düzenlenen ve AKP’nin şovuna dönüşen mantı festivaline niçin katıldığım eleştirilerek, şahsıma yönelik ağır eleştirilen ve kabul edilemez ithamlara yer veriliyordu. Öncelikle hatırlatmak isterim ki, İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun haklarının gasp edilip, yeniden seçim kararının alınmasının ardından partimizin görevlendirmesiyle İstanbul’da seçim çalışmalarını yürütmeye başladık. Bizden istenen öncelikle hemşehrilerimize ulaşıp, onlara yaşanan süreci anlatıp, desteklerini almaktı. Bu noktada Bağcılar’da Kayserili Dernekler tarafından Mantı Festivaline davet edilince, Bursa Milletvekilimiz Sayın Erkan Aydın, Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ünal Demirtaş ve Bağcılar Örgütümüz ile AKP’nin şovuna dönüştürülmek istenen festivale katıldık. Çünkü amacımız ulaşamadığımız kitlelere ulaşmak, onlara kendimizi anlatmak ve desteklerini anlatmaktı. Bunun için alandaki tüm hemşerilerimizle kucaklaşarak, onlara Sayın Ekrem İmamoğlu’nun broşürleri dağıttık, hasret giderdik. Elbette bizi orada görünce Kayserilileri AKP siyasetinin dolgu malzemesi yapmak isteyenler rahatsız oldular. MHP İl Başkanı Serkan Tok’u da rahatsız edecek bir nezaketsizlikle, ısrarla bizim adımızı söylemekten kaçındılar, yok saymak istediler. Ama gerek hemşehrilerimiz, gerekse bazı STK temsilcileri bu nezaketsizliğe tepki koyarak bizim de orada olduğumuzun duyurulmasını isteyerek, organizasyonu yapanlara tepki gösterdiler. Yoğun tepkinin ve bizim de uyarmamızın ardından ancak” Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Sayın Çetin Arık da aramızda” diyebildiler.

Alanda yaptığımız çalışmanın ardından, konuşmalar başlamadan önce, katılacağımız başka bir program nedeniyle, söz konusu etkinlikten ayrıldık. Ama orada bulunarak, AKP’nin oyununu bozduk. Söz konusu haber de de yer aldığı gibi AKP’liler de bizim orada olduğumuzu görünce yadırgadılar. Çünkü beklemiyorlardı. Çünkü gelmeyeceğimizi, gelemeyeceğimizi düşünüyorlardı. Elbette orada AKP’liler var diyerek gitmeyebilir, o saatte alanlarda olmak yerine İstanbul boğazını seyrederek çayımızı yudumlayabilirdik. Ama bu kolaycılık olurdu. Yiğitlik Kayserilileri AKP’nin arka bahçesi gibi göstermeye çalışanlara inat, gözlerinin içine baka baka “Her Şey Çok Güzel Olacak” diyebilmektir. Hayatım boyunca hiç kolaycılığa kaçmadım. Çalışmadan kazanılmayacağını çok iyi bilirim. Ayrıca, bu festivale katılmasam, platformu oluşturan küçük grubunun ve AKP’nin yöneticilerinin nezaketsizliklerine karşı bize yüreklerini açan KAYSERİLİLERE haksızlık yapmış olurdum.

Onların bizi kucaklayan samimiyetlerinden, dostluklarından mahrum kalırdım ve daha da önemlisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir mensubu olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığını hissettirmenin, gözlerinin içine baka baka “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” demenin huzur ve gururunu yaşayamazdım. Bundan sonra da ülkemin çıkarları, partimin başarısı ve demokrasimiz adına her alanda olmaya devam edeceğim. Ben çalışmadan, yorulmadan, kolay yaşamanın yolunu aramayacağıma; ülkem için, demokrasi için gece gündüz çalışmaya yemin etmiş bir milletvekiliyim. Evet, o toplantıAKP’nin adayına destek bulmak için hazırlanmıştı ama biz oraya giderek adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na destek istedik. Demokrasiye vurulan YSK darbesini, gasp edilen millet iradesini anlattık. Elbette seçimi kazanmak için kendi partilimizden değil, AKP’lilerden de MHP’lilerden de oy isteyeceğiz. Onların olduğu her yerde olup, alanları boş bırakmayacağız. Bana, “Orada ne işin vardı?” diye soranların, Kayserilileri AKP’nin dolgu malzemesi yapmaya çalışanlara, “Kayseri sizin babanızın malı mı? Kayserilileri niye siyasetinize alet ediyorsunuz?”, “CHP Milletvekiline neden haksızlık yaptınız?” diye sormasını beklerdim. Bana “Orada ne işin vardı?” diye manşet atanların, uğradığımız haksızlık ve nezaketsizlik karşısında “CHP Milletvekiline zulüm yapıldı” diye gerçeklerini yazmasını beklerdim.

Yorumlar (0)