Ali Öztunç'tan şeffaflık çağrısı: Pandemi sonrası kaç işyeri kapandı, kaç vatandaş işsiz kaldı?

CHP'li Ali Öztunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Covid-19 salgını nedeniyle 2020 Nisan ayından bugüne kapanan işyeri sayısını ve bu durumun işsizlik oranlarına etkisini sordu.

Vekil Haberleri 25.11.2020, 13:16
Ali Öztunç'tan şeffaflık çağrısı: Pandemi sonrası kaç işyeri kapandı, kaç vatandaş işsiz kaldı?

Özellikle pandemi sürecinin başladığı dönemle birlikte, Türkiye’nin giderek şeffaf yönetim anlayışından koptuğu eleştirileri sıklıkla gündemde kendine yer bulurken, düzenli olarak açıklanan koronavirüs tablosu da toplum nezdinde güvenini yitirmiş durumda. Pandemi sadece sağlık sorunlarını değil, beraberinde sosyolojik ve ekonomik sıkıntıları da üst seviyelere çekerken, salgının ekonomiye verdiği zararın çok büyük olduğu bilinmekle birlikte, hangi sektörde, hangi çalışanı ve ailelerini ne kadar etkilediğine dair veriler hükümet tarafından net bir şekilde kamuoyuna sunulmuş değil.

İktidara şeffaflık çağrısında bulunan ve sorunların yokmuş gibi davranarak çözümlenemeyeceğinin altını çizen CHP’li Ali Öztunç, Bakan Mustafa Varank’tan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

1- Covid-19 virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının başladığı 2020 Nisan ayından günümüze kapanan işyeri sayısı kaçtır?

2- 2020 Nisan ayından bugüne kadar kapanan işyerlerinin sektör bazında dağılımı nasıldır?

3- Nisan 2020 tarihinden bugüne kadar kapanan işyerleri nedeniyle işsiz kalan kişi sayısı nedir?

4- Nisan 2020 tarihinden günümüze işsizlik maaşına başvuru yapan kişi sayısı kaçtır?

Yorumlar (0)