"AKP'liler suyun başını tutmuş, bırakamıyor"

CHP'li Yarkadaş, AKP'nin öğrencilerden yıllardan bu yana fazla ücret aldığının ortaya çıktığını söyledi.

Vekil Haberleri 26.04.2019, 12:06 26.04.2019, 12:01
"AKP'liler suyun başını tutmuş, bırakamıyor"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP'li yönetim İBB'de yıllardır suyun başını tutmuş şimdi de bırakmak istemiyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecinde öğrenci aylık Akbil'ini 85 TL'den 50 TL'ye indirme vaadi belediye meclisinde gündeme geldi. AKP'lilet, Akbil ücretinin 50 TL değil, 40 TL olmasını istedi.

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili  Barış Yarkadaş ise AKBİL ücreti üzerinden yaşanan indirim tartışmasını sosyal medya hesabından üzerinden değerlendirdi. Yarkadaş, AKP'nin 2018 yılında tarikat ve cemaat vakıflarına İBB eliyle akıttığı 847 milyon TL'lik kaynağa göndermede bulundu.

Yarkadaş, "AKP'li İBB, 40 TL'ye satabileceği AKBİL'e 85 TL fiyat koyarak, ayda 45, yılda ise 540 milyon TL parayı fazladan toplamış. İşte tarikatlara dağıtılan 845 milyonun kaynağı" dedi.

"YILLARCA FAZLA PARA ALMIŞLAR"

Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaları şöyle:

"Soygun böyle yapılmış... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrenci AKBİL'ini 50 TL'ye indirme vaadinde bulununca, AKP'liler bugün "40 TL yapalım" teklifini sundu. Demek ki; 40 TL'ye de taşınabilirmiş öğrenciler... Peki o halde her ay 45 TL fazladan parayı niye aldınız yıllardır?

İstanbul'da 4 milyona yakın öğrenci var. 1 milyonu aşkın öğrencinin AKBİL kullandığı biliniyor. Demek ki; AKP'li İBB, 40 TL'ye satabileceği AKBİL'e 85 TL fiyat koyarak, ayda 45, yılda ise 540 milyon TL parayı fazladan toplamış. İşte tarikatlara dağıtılan 845 milyonun kaynağı.

AKP'nin AKBİL ücretinin indirilmesine direnmesi, seçim sonrası bir arkadaşımın ofisinde tanıştığım babayı hatırlattı bana... Baba, İmamoğlu'nun AKBİL'de yapacağı 35 TL'lik indirimi duyunca "70 TL'yi iki çocuğumun harçlığı yapacağız, iyi oldu bu" demişti. Ne yazık ki olmadı!"

"HAR VURUP HARMAN SAVURMUŞLAR"

İBB'nin 21 milyar TL borcu olduğuna da dikkat çeken Yarkadaş, "Yıllardır har vurup harman savurmuşlar. Piyasada 9 TL olan İBB iştirakinin suyu Hamidiye dururken, suyu başka bir firmadan 9.5 TL'ye almışlar. İstanbulluların parası resmen yağmalanmış. Bu yüzden seçimi yeniletmek ve belediyeyi ele geçirmek istiyorlar. Çünkü suyun başını tutmuşlar bırakamıyorlar " tepkisini gösterdi.

...

Yorumlar (0)