AKP BELEDİYECİLİĞİNE ERDOĞAN BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİ ARTIK BİTSİN SÜPÜRÜN GİTSİN!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Giresun’da gerçekleştirilen Karadeniz Bölge Toplantısı’nda, Mart 2019’da yapılması beklenen yerel seçimler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vekil Haberleri 06.10.2018, 13:05 06.10.2018, 13:05
AKP BELEDİYECİLİĞİNE ERDOĞAN BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİ ARTIK BİTSİN SÜPÜRÜN GİTSİN!

Toplantıyı değerlendiren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türkiye’nin, tek adam yönetiminin yarattığı kriz ve karmaşa içinde yerel seçimlere gittiğini hatırlattı, “AKP tükenmiştir, Türkiye’nin kaynakları ve geleceğini de tüketmiştir. AKP belediyeciliği resmen çökmüştür. Aralarında Türkiye’nin en büyük illeri de olmak üzere birçok belediye başkanının Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görevden alınması bu tükenmişliğin, bu çöküşün en somut kanıtıdır. Erdoğan bile AKP belediyeciliğine tahammül edememiştir. CHP, bu karanlık yapıyı umuda ve ışığa dönüştürecek halkçı çözümlerle yerel seçimlerde büyük bir çıkış yakalayacaktır.’’ dedi.

Karadeniz Bölge toplantısında CHP’nin Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bölge milletvekilleri, bölge belediye başkanlarının yanı sıra Giresun, Artvin, Trabzon, Ordu, Samsun, Sinop, Gümüşhane, Amasya, Tokat ve Rize illerinden il ve ilçe başkanları katıldı. Toplantıda, yerel seçimlerde tüm siyasi partilerden oy alabilecek nitelikte saygın, bilgili ve birikimli, toplumca kabul gören kişilerin aday yapılacağı, halk ile tabanda doğal ittifakın gerçekleştirileceği belirtildi, CHP’nin seçim stratejisi üzerine katılımcılarla görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

KAYA’DAN AÇIKLAMA

Yerel seçimlere ilişkin bir değerlendirme yapan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şöyle dedi:

Ekonomi başta olmak üzere giderek ağırlaşan ve halkımızı yoksullaştıran, sorunlar altında yerel seçim hazırlık çalışmalarına başladık.

24 Haziran’ın yarattığı hayal kırıklıklarını, umutsuzlukları geride bırakarak, birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin güzel yarınları için başarılı olmaya mecburuz, temel hedefimiz budur. Kurultay tartışmaları, ayrılık gayrılık bitmiştir.

Geçen hafta Bolu’dan başlattığımız yerel seçim çalışmalarımızı artık bölgelere kaydırdık. Giresun toplantımızı da bu amaçla gerçekleştirdik. Çok verimli bir toplantı oldu. Örgütlerimizle birlikte artılarımızı ve eksilerimizi değerlendirdik. Çok güzel öneriler paylaşıldı. Özellikle Trabzon’da başarılı bir seçim geçireceğimize ve birçok belediyeyi yeniden kazanarak halkımızı sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışıyla buluşturacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz CHP belediyeciliği ile mutlu insanların yaşadığı mutlu kentler oluşturmaktır.

 

17 YILDA KARANLIK TÜRKİYE

AKP iktidarı ve Erdoğan yönetimlerinde 17. yıla girdik. Cumhuriyet tarihinde halktan böylesine destek alan başka iktidar olmadı. Bu büyük desteğe karşın halkın verdiği yetkiyi böylesine kötü kullanan yönetimler de olmadı.

Türkiye’yi demokratik bir hukuk devletinden tek kişiye dayalı monarşik bir yönetime taşıyan AKP, hemen her alanda yaptığı hatalarla, yarattığı büyük krizlerle, büyük başarısızlıklarla ülkeyi adeta felakete sürüklemiştir.

 

 

 

 

 

AKP BELEDİYECİLİĞİ TÜKENMİŞLİĞİN KANITI

Ne yazık ki yerel yönetimler de bu karanlık tablodan payını aldı. Yıllardır AKP’nin belediyecilik anlayışıyla yönetilen kentler yaşanamaz hale geldi.

Üzülerek söylüyorum ki bu kentlerden biri de güzel Trabzon'umuzdur.

AKP tükenmiştir, Türkiye’nin kaynakları ve geleceğini de tüketmiştir. AKP Belediyeciliği çökmüştür. Aralarında Türkiye’nin en büyük illeri de olmak üzere birçok belediye başkanının Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görevden alınması bu tükenmişliğin, bu çöküşün en somut kanıtıdır. Son görev milletimizindir. Başarısızlıklarıyla iz bırakan, kentleri yaşanmaz hale getiren AKP belediyeciliği " Artık bitsin, süpürün gitsin!" diyoruz.

 

ERDOĞAN BİLE DAYANAMADI

AKP’li yönetimler o kadar kötü belediyecilik örnekleri sergiledi ki, tüm yetkiyi verdikleri Erdoğan bile bu rezalete dayanamadı, tahammül edemedi ve İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Ordu başta olmak üzere birçok belediye başkanını görevden aldı ya da istifa ettirdi. Üstelik halkın-seçmenin iradesine, yani milli iradeye rağmen.

Görevden almadığı belediyeler ise ayrı birer başarısızlık örneği oldu.

 

BU TABLOYU DEĞİŞTİRECEĞİZ

İşte böyle bir atmosferde seçimlere gidiyoruz.

Seçimler umudu kırılan, gelecek beklentisi kalmayan, morali bozuk, giderek kendini daha çok hissettirecek ekonomik kriz ortamından bunalmış vatandaşımıza aydınlık, umutlu, mutlu seçenekler olduğunu gösterme zamanıdır. Bu seçenek CHP'nin halkçı belediyeciliğidir, sosyal belediyeciliğidir. Bu bilinçle seçimlere hazırlanıyoruz. Sorumluluğumuz büyük, görevimiz ağır. Başarılı olacağımıza inanıyoruz, halkımızın bizlere gereken teveccühü göstereceğine ve AKP'ye "artık yeter" diyeceğine inanıyoruz.

 

ARTIK BİTSİN SÜPÜRÜN GİTSİN

CHP, bu karanlık yapıyı umuda ve ışığa dönüştürecek halkçı ve akılcı çözümlerle seçimlerde büyük bir çıkış yakalayacaktır. Umutla ve inançla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Yarınların bizlerin emekleriyle ve başarılarıyla daha güzel olacağını biliyoruz ve tüm halkımıza; “şehirlerimizi yaşanmaz hale getiren, hizmeti değil rantı öne alan AKP belediyeciliği için ‘Artık bitsin, süpürün gitsin!’” diyoruz.

Yorumlar (0)