AK Parti’den “GAZİ” Reyhanlı’ya red.

REYHANLI’YA “GAZİ”LİK ÜNVANI VERİLSİN

Vekil Haberleri 30.04.2019, 18:36
AK Parti’den “GAZİ” Reyhanlı’ya  red.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal tarafından verilen Reyhanlı İlçesine “Gazi”lik  ünvanı verilmesine dair kanun teklifi TBMM Genel kurulunda görüşüldü. Görüşmelerde Teklif sahibi olarak söz alan Serkan Topal; Reyhanlı küresel terörün hedefinde olan, Ortadoğu ve Suriye’deki tüm terör örgütlerinin saldırısına uğramış bir ilçemizdir. Onlarca insanını kaybetmiş, yüzlerce yurttaşımız yaralanmış ve binlercesi mağdur olmuştur. Tüm bunlara karşın Reyhanlı halkı asla yılmamış ve atılan her roketin yerine birer bayrak dikmiştir. Bu itibarla Reyhanlı Gazi unvanını fazlasıyla hak etmektedir.

Ülkenin bekası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak dosta düşmana birlik beraberliğin ve yurtseverliğin en güzel örneğini göstermiştir. Bunun bedeli mağduriyet olmamalıdır. Reyhanlı’nın ekonomik sorunları da dikkate alınarak bir an önce çözülmelidir.

AK Partili Milletvekillerine de seslenen Serkan Topal,  Reyhanlı halkı vereceğiniz oya göre sizin beka konusundaki samimiyetinizi test edecektir.  Gelin bu kanun teklifine destek verin dedi.

AK PARTİ RED ETTİ

Serkan Topal’ın ardından söz alan AK Parti grup Başkanvekili Mehmet Muş, bu  teklife AK Parti olarak destek vermeyeceklerini ifade etti. Yapılan oylama sonucu teklif AK Parti’nin oylarıyla RED edildi.

Yorumlar (0)