Gazete Kritik Spor Juventus'un Galatasaray Maçı Kadrosu Açıklandı: 3 Büyük Yıldız Eksik, Rams Park'ta Nefesler Tutuldu!

Juventus'un Galatasaray Maçı Kadrosu Açıklandı: 3 Büyük Yıldız Eksik, Rams Park'ta Nefesler Tutuldu!

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turu ilk maçında yarın Rams Park'ta devleşecek Juventus, İstanbul kafilesini duyurdu! Jonathan David, Dusan Vlahovic ve Emil Holm yok – Galatasaray taraftarı "Avantaj bizde" diye coşuyor!

Juventus'tan Şok Eksikler Geldi

16 Şubat 2026 Pazartesi günü Juventus, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Play-off ilk maçında Galatasaray'ı konuk edeceği İstanbul seferinin kamp kadrosunu resmi olarak açıkladı. İtalyan devi, kritik mücadele öncesi büyük darbe aldı: Fransız yıldız Jonathan David kasık sakatlığı nedeniyle kafilede yer almadı. Dusan Vlahovic ve Emil Holm'un yanı sıra Arkadiusz Milik de sakatlıkları yüzünden forma giyemeyecek. Bu dörtlü eksik, Juventus'un hücum gücünü ciddi şekilde zayıflatıyor.

Juventus'un açıkladığı kadroda şu isimler dikkat çekiyor: Kaleciler Perin ve Di Gregorio, savunmada Bremer, Gatti, Kalulu, Kostic ve Cambiaso, orta sahada Locatelli, McKennie, Miretti ve Koopmeiners, hücumda ise Kenan Yıldız, Conceiçao, Thuram ve Openda gibi isimler yer alıyor. Luciano Spalletti'nin ekibi, bu eksikler karşısında daha defansif bir oyun planı uygulamak zorunda kalabilir.

Galatasaray'ın Avantajı Artıyor mu?

Galatasaray cephesinde ise Okan Buruk'un takımı tam kadro hazırlanıyor. Teknik direktör Buruk, son basın toplantısında "Kadromuz fiziksel ve mental olarak zirvede, sakatlıktan dönen oyuncularla çok güçlüyüz" mesajı verdi. Sarı-kırmızılılarda Mario Lemina kart cezası nedeniyle ilk maçta yok, ancak UEFA kadrosunda yer almayan genç isimler dışında büyük eksik bulunmuyor.

Muhtemel ilk 11 tahminleri heyecan yaratıyor: Uğurcan Çakır kalede, savunma hattında Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Ismail Jakobs, orta sahada Lucas Torreira ile Gabriel Sara, hücumda Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Noa Lang ve Victor Osimhen gibi yıldızlar sahada olacak. Leroy Sane'nin durumu maç saatinde netleşecek olsa da Buruk, "Oynayabilecek durumda" diyerek umut verdi.

Rams Park yarın saat 20.45'te Avrupa'nın en büyük atmosferlerinden birine ev sahipliği yapacak. Galatasaray taraftarı, Juventus'un hücumdaki eksiklerinden dolayı "Evimizde turu alırız" havasında. İtalyan basını ise "Galatasaray'ın evinde işimiz zor" yorumları yapıyor.

Maçın Kaderi Ne Olacak?

İlk maçın sonucu, 25 Şubat'taki rövanş için büyük önem taşıyor. Galatasaray'ın ev sahibi avantajı, hızlı hücumları ve taraftar desteğiyle öne çıkması bekleniyor. Juventus ise Bremer önderliğinde sağlam savunmayla kontra arayacak. Kenan Yıldız gibi genç yetenekler sürpriz yapabilir.

Sen ne düşünüyorsun? Galatasaray ilk maçı kazanır mı, yoksa Juventus eksiklerini kapatır mı? Maçı izleyecek misin, favorin hangisi? Yorumlarda tahminlerini paylaş, Avrupa gecesine birlikte hazırlanalım!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *