Yıldırım: 'Kimseye OHAL'de seçime gidildi dedirtmeyiz'

Binali Yıldırım, dolar artışını spekületörlere ve Cemaat’e bağladı, OHAL’in başkanlık referandumundan önce kaldırılacağını söyledi. “Başkanlık sistemiyle Türkiye yolunda istikrarla devam edecek” dedi

SİYASET 28.11.2016, 13:32 28.11.2016, 13:32
Yıldırım: 'Kimseye OHAL'de seçime gidildi dedirtmeyiz'

Binali Yıldırım OHAL’in, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını söyledi. “Kimseye OHAL’de seçime gidildi” dedirtmeyiz dedi.

 

TL’nin dolar karşısındaki rekor değer kaybını, uluslararası para piyasalarının durumu ile ilişkilendiren Yıldırım “Şu an olan şey Türkiye’de değil. Global piyasalarda da oluyor. Küresel bir dalgalanmadır bu” ifadelerini kullandı.

 

Fatih Çekirge’nin Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan “Başbakan’dan önemli açıklamalar” başlıklı yazısında Yıldırım’ın dolar kurunun yükselişine ve başkanlık sistemine ile ilgili bölümü şöyle:

 

Yıldırım, darbe girişiminin ardından ilan edilen ve halen devam eden OHAL’in 2017’de kaldırılacağını söyledi. Başkanlık referandumu öncesi OHAL’i kaldırma niyetinde olduklarını belirten Yıldırım:

 

“Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, (OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı) gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum”

 

Ekonomik dalgalanma ve finans ekonomisindeki gerilemeyi Cemaat’le ilişkilendiren Yıldırım, “Piyasalara düşen ‘İhanet fısıltısı’ ve ‘Panik yaratmak isteyen darbeciler, vurguncular… Spekülatörler’…” yüzünden dolar kurunun rekorlar kırdığını ifade etti.

 

Durumu uluslararası para piyasalarının durumu ile açıklayan Yıldırım “Şu an olan şey Türkiye’de değil. Global piyasalarda da oluyor. Küresel bir dalgalanmadır bu” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamalarının sonunda döviz üzerindeki spekülatif oyunların sıkı takip edildiği ve bunu yapanların “ellerinin yanacağını” söyleyen Yıldırım sözlerini “Başkanlık meselesi çözülme aşamasına gelmiş. Türkiye başkanlıkla birlikte istikrar yolunda devam edecek. Türkiye kalkınma yoluna devam edecek” diyerek tamamladı.

Yorumlar (0)