Vaka sayılarının gizlendiğini ortaya çıkaran CHP'li Emir'den yeni belgeler!

Koronavirüs vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını belgeleri ile ortaya çıkaran CHP'nin doktor vekillerinden Murat Emir, bomba bir iddiayı daha gündeme getirdi. Yine belgeler paylaşan Emir, koronavirüs ölümlerinin "normal ölüm" olarak yazıldığını söyledi.

SİYASET 11.11.2020, 14:57
Vaka sayılarının gizlendiğini ortaya çıkaran CHP'li Emir'den yeni belgeler!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, koronavirüs vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkarmıştı. Emir, Sağlık Bakanlığı'nın sitesinden alındığını belirttiği 10 Eylül tarihli belgeye göre yapılan 158 bin testten 29 bin 377'si pozitif çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısını aynı gün bin 512 olarak açıklamıştı.

Emir'in bu iddialarını önce reddeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha sonra kabul etmişti. Bakan Koca, açıklanan sayının 'hasta' sayısı olduğunu söylemişti.

Emir yine belge paylaştı, Sağlık Bakanı Koca'ya yeni sorular yöneltti. 

"Kütahya'da 27 Ekim'de COVID teşhisi konulan bir hasta, 9 Kasım'da yaşamını yitiriyor ve ölüm kağıdına "doğal ölüm" yazılıyor." bigisini veren Emir, Bakan Koca'ya, "entübe olan COVID'li hasta 11 günde iyileşip de nasıl doğal yolla ölüyor? Ölüm sayılarını daha ne kadar gizleyeceksiniz?" sorularını yöneltti.

İşte Emir'in yayınladığı o belgeler: 

Yorumlar (0)