Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Cübbeli Ahmet’in açıklamalarına, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim’den cevap geldi.
Cübbeli Ahmet’in Eleştirileri
Cübbeli Ahmet, son yayınladığı sohbetinde Karamollaoğlu’nu hedef alarak, “Müslümanım ama İslamcı değilim" sözünü eleştirerek bu tavrı, "İnsanım ama insancı değilim" ifadesiyle eşdeğer kıldığını dile getirdi. Ahmet Mahmut Ünlü, Karamollaoğlu’na yönelik olarak “Beyaz sakalından utan be kaç yaşına gelmişsin” şeklinde sert bir üslupla seslendi. Bu ifadeler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve farklı görüşlerin tartışılmasına neden oldu.
Abdullah Sevim’den Yanıt
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Cübbeli Ahmet’in eleştirilerine cevap verme gereği duydu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Cübbeli kardeşim bilmiyor mu bizim ne amaçla yola çıktığımızı" diyerek, partinin duruşunun ve hedeflerinin netliğini vurguladı. Ayrıca, geçmişte yaşanan zorluklara rağmen nasıl taviz vermeden hareket ettiklerini de ekledi. Sevim, Cübbeli’nin bu çıkışlarının sadece kendisini değil, İsmailağa Camiası gibi diğer toplulukları da üzdüğünü belirtti.
Açık Davet ve Diyalog Çağrısı
Abdullah Sevim, Cübbeli Ahmet’e duyduğu üzüntüyü dile getirirken, onunla bir araya gelmeyi de önerdi. “Buyrun gelin, İl Başkanlığımızda bir kahve içelim. Aklınıza yatmayan ne varsa sorun, söyleyelim” diyerek, yapıcı bir diyaloğa açık olduğunun mesajını verdi. Bu davet, taraflar arasında gerilimi azaltabilecek bir adım olarak değerlendiriliyor. Sevim'in bu yaklaşımı, taraflar arası iletişimin önemini vurgularken, farklı görüşler arasında bir köprü kurma çabası olarak öne çıkıyor.