Gazete Kritik Siyaset Özgür Özel’e Yakın İsimden Sürpriz Karar: Cemil Tugay Yeni Partiye Geçmeyecek

Özgür Özel’e Yakın İsimden Sürpriz Karar: Cemil Tugay Yeni Partiye Geçmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Özgür Özel öncülüğünde kurulan yeni partiye şu aşamada katılmayacak. Gazete Kritik’in edindiği bilgiye göre Tugay, bir süre daha bağımsız kalmayı ve çalışmalarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yoğunlaştırmayı tercih etti.

CHP’de yaşanan ayrışma ve Özgür Özel öncülüğündeki yeni parti sürecinde gözlerin çevrildiği isimlerden biri olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, siyasi geleceğine ilişkin kararını verdi.

Gazete Kritik’in edindiği bilgiye göre Cemil Tugay, Özgür Özel’in kurduğu yeni partiye bu aşamada katılmayacak. Tugay’ın bir süre daha herhangi bir siyasi partinin çatısı altına girmeden bağımsız şekilde görevini sürdürmeyi planladığı öğrenildi.

Kararın kalıcı bir siyasi kopuştan ziyade belediye hizmetlerine öncelik verilmesi amacıyla alındığı belirtiliyor. Tugay’ın yakın çevresine, önceliğinin İzmir’de devam eden projeleri tamamlamak ve belediye çalışmalarına yoğunlaşmak olduğunu aktardığı ifade ediliyor.

Cemil Tugay’ın Önceliği İzmir Olacak

Edinilen bilgilere göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, önümüzdeki dönemde siyasi tartışmaların dışında kalmayı ve enerjisini belediye hizmetlerine ayırmayı hedefliyor.

Tugay’ın yeni partiye katılmama kararının, Özgür Özel ile siyasi ya da kişisel bir ayrılık yaşandığı anlamına gelmediği belirtiliyor. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut çalışma programı, devam eden yatırımlar ve kentte çözüm bekleyen sorunlar nedeniyle Tugay’ın bağımsız kalmayı tercih ettiği kaydediliyor.

Cemil Tugay da kararına ilişkin değerlendirmesinde, “Bir süre daha bağımsız kalma ve belediye hizmetlerine odaklanma niyetindeyim” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamayla birlikte Tugay’ın kısa vadede yeni partiye katılacağı yönündeki beklentiler de karşılık bulmamış oldu.

Daha Önce Yeni Partiye Katılabileceğini Söylemişti

Cemil Tugay, CHP’den ayrılmasının ardından yaptığı ilk açıklamalarda Özgür Özel’in yeni bir siyasi parti kurması durumunda bu oluşumda yer alabileceğini belirtmişti.

Tugay’ın bu sözleri, Özgür Özel’e yakın belediye başkanları arasında yeni partiye ilk katılacak isimlerden biri olacağı şeklinde değerlendirilmişti. Ancak siyasi süreçte yaşanan gelişmelerin ardından Tugay, önceki değerlendirmesinden farklı bir karar aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yeni partiye katılmaması, Özgür Özel’e yakınlığıyla bilinen isimlerin izleyeceği siyasi yol açısından da dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yeni Partide Belediye Başkanları İçin Nasıl Bir Yol İzlenecek?

Özgür Özel öncülüğündeki yeni partide milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanlarının alacağı tutum da yakından takip ediliyor. Bazı belediye başkanlarının yeni oluşuma katılmaya hazırlandığı belirtilirken bazı isimlerin ise belediye hizmetlerinin siyasi tartışmalardan etkilenmemesi için bağımsız kalmayı tercih edebileceği ifade ediliyor.

Cemil Tugay’ın kararı da bu çerçevede, yerel yönetim görevlerini önceliklendiren bir tutum olarak yorumlanıyor.

Cemil Tugay’ın önümüzdeki süreçte yeni parti yönetimiyle temasını tamamen kesmesi beklenmiyor. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yakın vadede resmi bir üyelik başvurusunda bulunmayacağı ve görevini bağımsız olarak sürdüreceği öğrenildi.

Tugay’ın ilerleyen dönemde siyasi şartlara göre kararını yeniden değerlendirip değerlendirmeyeceği ise merak konusu.

İzmir'in ilçelerinde ise bir çok belediye başkanı Özgür Özel'in yeni partisine destek mesajı paylaştı. Selçuk Belediye Başkanı CHP'den istifa etti. Yeni Parti'ye geçmesi bekleniyor.

AK PARTİ'YE GEÇMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan Gazete Kritik'in edindiği bilgiye göre  ise Tugay'ın önümüzdeki aylarda AK Parti'ye katılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *