Gazeteci Barış Yarkadaş’ın Anadolu Birliği Partisi’nin Ankara Dikmen’de bulunan genel merkezine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın portresinin asıldığı yönündeki iddiası siyaset kulislerinde yeni bir tartışma başlattı.
Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Anadolu Birliği Partisi Genel Merkezi’nde Mansur Yavaş’a ait bir portrenin yer aldığını duyurdu. Paylaşımında ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın ile görüştüğünü de belirten Yarkadaş, Yalçın’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir protokol imzalayacağını öne sürdü.
Yarkadaş ayrıca, Mansur Yavaş’a yakınlığıyla bilinen Bedri Yalçın’ın parti genel merkezine Yavaş’ın portresini asmasının, CHP’de yaşanan son gelişmeler ve yeni parti iddialarıyla birlikte farklı yorumlara neden olabileceğini savundu.
CHP’deki Tartışmalar İddiaları Büyüttü
CHP’de son dönemde “mutlak butlan” tartışmaları ve yeni siyasi oluşum iddiaları gündemdeki yerini korurken, Anadolu Birliği Partisi üzerinden yapılan değerlendirmeler de Ankara kulislerinde dikkatle izleniyor. Bazı kulislerde, CHP içindeki gerilimin farklı siyasi arayışları beraberinde getirebileceği öne sürülürken, bu süreçte Mansur Yavaş’ın adının tartışmalara dahil edilmesi yeni bir polemiğin kapısını araladı.
Yavaş Cephesinden Açıklama Geldi
Barış Yarkadaş’ın paylaşımına Ankara Büyükşehir Belediyesi cephesinden yanıt gecikmedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ AŞ Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz, Yarkadaş’ın iddialarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
Yılmaz, söz konusu portrenin yeni asılmış gibi gündeme getirilmesine itiraz ederek, resmin uzun süredir aynı yerde bulunduğunu belirtti.
“Siyasi Çekişmelerin Malzemesi Yapmayın”
Alparslan Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Barış bey o resmin 3 yıldır orada asılı olduğunu o bölgede yaşayan herhangi bir vatandaşımıza sorsaydınız size bunu söylerdi, lütfen Mansur Yavaşı bu tip siyasi çekişmelerinizin malzemesi yapmayın burdan size ekmek çıkmaz.”
Bu açıklamayla birlikte Mansur Yavaş cephesi, portrenin güncel siyasi gelişmelerle ilişkilendirilmesine karşı çıkmış oldu. Tartışmanın, CHP’deki iç gerilim ve yeni parti iddialarıyla birlikte önümüzdeki günlerde de siyaset gündeminde yer bulması bekleniyor.