Kemal Kılıçdaroğlu: O sosyete damadının görevine son ver

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısının açılışında konuştu.

SİYASET 08.08.2020, 13:13 08.08.2020, 13:20
Kemal Kılıçdaroğlu: O sosyete damadının görevine son ver

Vatandaşın TBMM'ye güveni yüzde 1.2 olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bunun sorumlusu kim?" diye sordu. Kılıçdaroğlu iktidar partisi AKP'ye ilişkin eleştirilerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Devleti arpalığa çevirdiler. Adalet duygusu, ahlakı olan bunu kabul eder mi? İşsizlik tavan yapmış beyler üç maaşı birden alıyor. Bu kadar lüks! 10 milyon işsiz varken hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Ahlak nedir bilmiyor musunuz? Bütün bunlar olurken hep 'Yapmayın, bunlar yanlış' dedik." "İki katmanlı bir toplumuz. Bir lale devrini yaşayanlar; iki, ekmek mücadelesi verenler. Lale devrini yaşayanlar belli. Her şeyleri var. bütün sülalelerine yetecek kadar siyasetten mal varlığı elde ettiler. Ekmek kavgasında olanlarınsa derdi var. Lale Devri'nde yaşayanlar alın terini sömürerek hayatlarını sürüyorlar. Öbürleri alın teri döküyorlar. Günde 39 liraya mahkum olan insan iş de bulamıyor. Sosyal sigorta pirimleri yatmıyor. Hastalandığı zaman doktor da bakmayacak. O kadar derin bir krizin içindeyiz ki toplum ne kadar bunun farkında bilmiyorum."

"DAMATTAN MALİYE BAKANI, RÜŞVETÇİDEN BÜYÜKELÇİ YAPARSAN BÖYLE OLUR"

Siyaseti kirlilikten arındıralım dedik. Gelin bir siyasi ahlak kanunu çıkaralım, kabul etmediler. Geçen bir arkadaşım bir anket getirdi. Vatandaşların TBMM’ye güveni yüzde 1,2. Çok acı bir tablo. Bu meclis Cumhuriyeti kuran meclisti. Bunun sorumlusu kim?Eğer rüşvet alan adamı milletvekili yaparsan, bakan yaparsan, yolsuzluklar alır başını giderse bu meclis bu konuma gelir. Devlet, liyakatle yönetilir. İşi ehline vereceksin. Konunun uzmanı bir sürü insan var. Neden bunları devletin kadrolarında yetiştirmiyorsun? Damattan Hazine ve Maliye Bakanı, rüşvetçiden büyükelçi yaparsan siyasete gücen olmaz tabi.

Dış politikada iflas ettik çünkü Dışişleri işlemiyor. Büyükelçi olmak üniversitede akademisyen olmak kolay mı? Bir Kızılay yöneticisi 'güreşçiden banka yöneticisi olmaz' diyor, Kendisi Ak Parti üyesi. Hemen AK Parti'den atıyorlar. O zaman siyaset sadece rüşvetçilerin, iş takipçilerinin yapacağı bir şey mi?

Yorumlar (0)