İŞTE CHP'NİN OLASI 2019 BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019 yılında yapılacak yerel seçimler için ince eleyip sık dokuyacak.

SİYASET 10.09.2017, 04:53 10.09.2017, 04:53
İŞTE CHP'NİN OLASI 2019 BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Referandum sonrası düzenlediği "Adalet Yürüyüşü" ve "Adalet Çalıştayı" ile çıkış ivmesi yaşayan CHP'de 2019 yerel seçimleri öncesi gözler aday adaylarına çevrildi.

 

Kurultay süreci ile birlikte CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir değişiklikle yerel seçim öncesinde il ve ilçe yöneticilerin adaylık için istifa etmesinin önünü kesmeyi düşünüyor. Kılıçdaroğlu seçim öncesi yöneticilerin adaylık için istifa ettiği için örgütlerin olumsuz etkilendiği bu nedenden dolayı böyle bir karar alacağı konuşuluyor.

 

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun 2014'te yapılan yanlış tercihlerin tekrar yaşanmaması için metropol kentlerde adayları doğrudan kendisinin belirleyeceği söyleniyor. 

 

İşte CHP'nin yerel seçimdeki olası adaylar:

 

İSTANBUL:
İstanbul'da şimdiden yarış başlamış gibi görünüyor. İstanbul için her dönem hazır olan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yanı sıra, Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Grup Başkanveki Engin Altay'ın nabız yokladığı biliniyor. Kılıçdaroğlu İstanbul'da nüfüs yapısından dolayı karadenizli bir adaya sıcak bakıyor.

 

ANKARA:
Geçen dönem Mansur Yavaş'ı Gökçek'in karşısına çıkaran CHP'nin bu dönem Ankara için çok alternatifi gözükmüyor. Sağ seçmenin yoğun olduğu Ankara'da  Mansur Yavaş'ın Akşener'in partisine geçmez ise tekrar aday gösterilmesi düşünüyor. CHP içinde ise Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım'ın adaylık için çalışmalara başladığı biliniyor.

 

İZMİR:

CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir 2014 seçimlerinde hayal kırıklığı yaşatmıştı. Yanlış adaylar ile kaybedilen kale adeta sallandı. Bu defa firesiz bir seçim hedefleyen CHP yönetimi aday seçiminde çok dikkatli davranacak. CHP'de büyükşehir belediyesi için mevcut büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aday olmaması halinde eski il başkanı Alaattin Yüksel lehine çekilebileceği beklenen bir ihtimal olarak görülüyor. Diğer taraftan ise  CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Eski Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu'nun isimleri geçiyor.

 

MERSİN:
Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Eski Bakan İstemihan Talay, eksi milletvekili Vahap Seçer ve eski başkanlardan Macit Özcan arasında birinin aday gösterileceği düşünülüyor.

 

ADANA:
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’un şimdiden nabız yokladığı biliniyor.

 

ANTALYA:
Antalya’da, Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasından birinin aday gösterileceği şimdiden konuşuluyor.

 

HATAY:
Adaylığına kesin gözü ile bakılan şuan tek isim ise Hatay'ın mevcut Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş. Savaş'ın Hatay'da her kesim tarafından sevilip saygı görülen bir isim. 

Yorumlar (0)