İmamoğlu, Erdoğan'ın 'yapamaz' dediğini yaptı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan 31 Mart seçimlerinden önce, İmamoğlu için "yapamaz, siz bunlara inanıyor musunuz?' demişti. Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olduktan sonra, Erdoğan'ın 'yapamaz' dediğini yaptı.

SİYASET 31.07.2020, 23:07 31.07.2020, 23:14
İmamoğlu, Erdoğan'ın 'yapamaz' dediğini yaptı

Ekrem İmamoğlu 31 Mart Seçimleri öncesi "Bu koşulları düzelteceğiz, anne evden çıkamıyor, seyahat edemiyor, doktora gidemiyor. Belki ulaşım onun için pahalı. Mesela soluk alacak, şehrin bir parkına gidecek, gidemiyor. Bakın burdan duyuruyorum 0-4 yaş arası çocuğu olan anneye, çocuğu doğduğu gün kartı verilecek, o annenin çocuğu 4 yaşına kadar gelene kadar ulaşımı bedava olacak" taahhüdünde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan da İmamoğlu'na, AKP adayı Binali Yıldırım için oy isterken cevap vermişti. Erdoğan, "Ne diyorlar, işte doğum yapmış 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere otobüs bedava... Ya hu sen kimin cebinden, nereye, neyi bedava yapıyorsun? Kalkarsın belli bir indirim dersin ona eyvallah... Bunlara İnanıyor musunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşım ücretsiz oldu.

Ulaşımın annelere ücretsiz olmasından sonra İmamoğlu ile Erdoğan'ın o konuşmaları paylaşıldı.

KARTLAR NASIL ALINACAK?

0 – 48 ay çocuğu olan anneler, Anne Kart adı altında ücretsiz İstanbulkart (150 kontör içeren) alabilecek. Kartlar İstanbulkart başvuru noktalarından veya https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart adresi üzerinden online müracaat ederek alınabilecek.

Yorumlar (0)