Faik Öztrak'tan Berat Albayrak göndermeli dolar yorumu!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklaması düzenliyor.

SİYASET 26.10.2020, 15:36 26.10.2020, 15:42
Faik Öztrak'tan Berat Albayrak göndermeli dolar yorumu!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklaması düzenliyor.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

KORONAVİRÜS

Salgının yönetiminde ipin ucu kaçmış durumda. Açıklanan rakamlara artık kimse güvenmiyor. İstanbul'da pandemi toplantısı yapılıyor, millet seçtiği başkanımız toplantıya dağıtılmıyor. Ne olduğu belirsiz bir risk belirleme sistemiyle vatandaşlarımıza aşı karne ile dağıtılıyor.

2021 BÜTÇESİ

Önümüzdeki yıl faizlere ödenecek paradaki artış toplanacak vergilerdeki artışın 2 katı olacak. Milletin ödeyeceği vergilerle faiz lobileri ihya edilecek. Bütçe son derece özensiz hazırlanmış.

DOLAR

Dolar 8 TL'yi aştı. Faiz artıyor, kur da başını alıp gidiyor. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Sosyal medyadan kendini alkışlayan sosyete damadın bundan haberi var mı? Küresel tahminlere 2021'de dünyanın en büyük 20 ekonomileri listesinden düşüyoruz.

Hukuk ve adalet yoksa kimsenin canının ve malının güvencesi yoktur. Yatırım yoktur. İş yoktur. Artık insanların konuşmasından da dertlerini anlatmasından da korkuyor. Ama millet korkmuyor. Canına tek etti susmuyor.

"Türkiye artık ekmek bulamıyorlarsa keyif çayı içsinler dönemine girdi"

Erdoğan, 'eve ekmek götüremiyoruz' diyen vatandaşı 'abartılı' deyip susturdu. Keyif çayı verdi. Anlaşılan Türkiye artık ekmek bulamıyorlarsa keyif çayı içsinler dönemine girdi.

ENERJİDE YENİ YASA TEKLİFİ

2010 sonundaki dolar cinsinden verilen fiyatlar üzerinden yeni garantileri veriyorlar. El insaf. O gün 1,5 TL olan dolar kuru şimdi 8 lira. 10 yılda yatırım maliyetleri yarı yarıya düştü, teknoloji değişti. Hangi firmalar ve kimler bu işten nemalanacak? Bir de ömrünü lastikleri bu yasayla biyokütle diye tanımlayacaklar. Kimi zengin etmek için? Yolu yolsuzluk olarak görenlerin, yenilenebilir enerjiyi de yenilebilir enerji olarak görmelerine şaşırmamak gerekir.

DIŞ POLİTİKA

Dış politikanın profesyonel bir bürokrasi eliyle yönetilmesi gerekir. Bugün bizim Dışişleri Bakanlığımızın adı var kendi yok. Bugün dış politikamız AKP il kongrelerinde iç politika malzemesi yapılıyor. Bununla ekonomik buhranın üstünü örtmeye çalışıyor. En haklı olduğumuz davalarımızı bile anlatmakta güçlük yaşıyoruz. Askıda ekmek, bedava kek, Kızılay'a kan verene 5 litrelik ayçiçek yağı, milletin kafasına da çay torbaları atmak... Bunlar algıyı yönetmeye yetmeyince parti kongrelerinde bağırarak buhranın üstünü kapatmaya çalışıyorlar.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar (0)