reklam
Gazete Kritik Siyaset Ekrem İmamoğlu: Türkiye'de siyasal barış tarihi en dipte, barış hayal değil gerçeğe dönüşebilir

Ekrem İmamoğlu: Türkiye'de siyasal barış tarihi en dipte, barış hayal değil gerçeğe dönüşebilir

Ekrem İmamoğlu, Dünya Barış Günü'nde yaptığı açıklamada, Türkiye'deki siyasal barışın iktidar tarafından çıkarlar için kullanılmasından dolayı derin bir krizde olduğunu belirtti. Meclis'teki komisyondan olumlu bir gelişme beklese de toplumsal barış iradesinin eksik olduğunu vurguladı.

CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’de siyasal barış, iktidarın hukuku kendi çıkarları için kullanması nedeniyle tarihimizin en dip noktalarına geldi. Meclis’te kurulan komisyon, yıllardır süren Kürt meselesinin çözümü için olumlu bir adım olarak görülebilir. Ancak iktidar ne toplumsal barıştan yana bir irade ortaya koyuyor ne de siyasal barıştan. Bu meseleyi, kendi koltuklarını korumak için araçsallaştırıyor" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj paylaştı. İmamoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz. Ama ne yazık ki dünyada barışın endişe verici düzeyde gerilediği bir dönemdeyiz. Savaşlar, çatışmalar ve güç mücadeleleri, insanlığın ortak umudunu gölgeliyor. Peki, biz Türkiye’de farklı bir tablo mu yaşıyoruz? Maalesef hayır.

Türkiye’de siyasal barış, iktidarın hukuku kendi çıkarları için kullanması nedeniyle tarihimizin en dip noktalarına geldi. Meclis’te kurulan komisyon, yıllardır süren Kürt meselesinin çözümü için olumlu bir adım olarak görülebilir. Ancak iktidar ne toplumsal barıştan yana bir irade ortaya koyuyor ne de siyasal barıştan. Bu meseleyi, kendi koltuklarını korumak için araçsallaştırıyor.

Oysa biz bu düzenin kaderimiz olmadığını biliyoruz. Gelecek yıl 1 Eylül’de farklı bir tabloyu hep birlikte yaratabiliriz. Barışı, hem dünyada hem Türkiye’de, herkes için geçerli kurallarla inşa edebiliriz. Güçlünün haklı sayıldığı bu düzen sonsuza kadar devam edemez. Değiştirmek elimizde.

'Yurtta barış, dünyada barış.' gibi muazzam bir prensibimiz var. Barış, sadece uzak bir hayal değil; cesaretle, kararlılıkla ve halkın iradesiyle gerçeğe dönüşebilecek bir hedeftir. Gelin, barışı sahiplenelim."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *