DSP'LİLER ECEVİT'İ ANDI

DSP’nin 15 Aralık’ta gerçekleşecek Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan Gazeteci Hüseyin Alpay ve beraberindeki heyet, DSP Kurucu Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i ölüm yıldönümünde kabri başında andı. Alpay ve beraberindekiler Devlet Mezarlığı’ndaki Ecevit’in kabrine çelenk bırakarak dua ettiler.

SİYASET 06.11.2019, 14:43
DSP'LİLER ECEVİT'İ ANDI

Burada bir konuşma yapan DSP Genel Başkan Adayı gazeteci Hüseyin Alpay, “Demokratik Sol Parti’nin kurucu lideri Mustafa Bülent Ecevit’i, aramızdan ayrılışının 13. yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz. Türkiye’de yıllarca başbakanlık yapmış, ülkenin en buhranlı günlerinde demokratik kazanımlarımızı ve ülkemizin çıkarlarını korumak adına, partisinin oy kaybetmesi pahasına ilkelerinden vazgeçmemiş bir liderin, Kıbrıs Fatihi’nin adıdır Mustafa Bülent Ecevit… Kendisine söz veriyoruz: Partimizi yeniden ayağa kaldıracak, yeniden iktidara getireceğiz. ” dedi.

“Kurultayda yaşanacak değişimle DSP yeniden alternatif parti olacak”

Ecevit’in, partisinin çıkarlarını ve siyasi ikbalini milletinin çıkarlarının gerisinde tutarak ömrü boyunca Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin yanında olduğuna vurgu yapan Alpay, “Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz 1946 yılından sonra Türkiye’de solu iktidar yapan lider Bülent Ecevit’tir. Liderlik mekanizmasını ekip ruhu ve örgütsel çalışmayla işlevsel hale getirmiş olan ebedi liderimiz Ecevit, evrensel ve milli değerleri harman ederek içselleştirdiği politikalarıyla solu Türkiye’de defalarca iktidara taşımıştır. DSP olarak yaşadığımız güçlüklere, siyasal engellemelere ve her türlü aleyhimizde olan girişimlere rağmen, yapılacak kurultayımızda yaşanacak değişimle kısa sürede derlenip toparlanacak ve yeniden alternatif parti olacağız.” ifadelerini kullandı.

DSP Genel Başkan Adayı Hüseyin Alpay’ın Bülent Ecevit’in kabir ziyaretine Çevre Eski Bakanı Fevzi Aytekin de iştirak etti.

Yorumlar (0)