DSP Başkan Adayı Alpay: Kadın Kotasını Yüzde 51'e Çıkaracağız

15 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşecek DSP Kongresinde genel başkanlığa aday olan Tokat eski il başkanı gazeteci Hüseyin Alpay, İstanbul’da partililerle bir araya geldi.

SİYASET 16.11.2019, 16:10
DSP Başkan Adayı Alpay: Kadın Kotasını Yüzde 51'e Çıkaracağız

Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Hüseyin Alpay, partilerinin Türk siyasetindeki yerini yeniden üst seviyelere çıkaracaklarını belirterek, “DSP’yi Ecevitlerle buluşturacak ve yeniden iktidar alternatifi yapacağız” dedi. Kurultayı kazanır kazanmaz hemen Tüzük Kongresi toplayacaklarını anlatan Alpay, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek partilerinde kadın kotasını yüzde 51’e çıkaracaklarını söyledi.

“GENEL BAŞKANLAR EN FAZLA 2 DÖNEM GÖREV YAPACAK”

Tüzük değişikliğiyle ayrıca genel başkanlık süresini en fazla 2 dönem olarak belirleyeceklerini kaydeden DSP Genel Başkan Adayı Hüseyin Alpay, DSP’de politika yapmak isteyen herkese kapıları açacaklarını ve ihraçların önüne geçeceklerini bildirdi. Göreve geldikten sonraki ilk 3 yılda Türkiye’nin 81 ilinde örgütlenerek her ilde DSP tabelası asacaklarını ifade eden Alpay ayrıca, bu illerin ilçelerin de en az yarısında örgütleneceklerini açıkladı.

DSP Genel Başkan Adayı Hüseyin Alpay’ın Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki toplantısına Türkiye Emekçiler Partisi Genel Başkanı Rıfat Derya Sercan ve çok sayıda partili katıldı.

Yorumlar (0)