CHP'li Prof. Dr. Sencer Ayata:Kutuplaştırma siyasetine son verilmeli

CHP Milletvekili sosyolog Prof. Dr. Sencer Ayata, patlayan bombaların, katliamların Türkiye'nin halet-i ruhiyesine etkilerini değerlendirdi.

SİYASET 21.12.2016, 00:42 21.12.2016, 00:42
CHP'li Prof. Dr. Sencer Ayata:Kutuplaştırma siyasetine son verilmeli

RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bide Bunu Dinle programına konuk olan Ayata; toplumsal travma yaşadığımızın altını çizerek ‘Gerilim, kutuplaşma ve çatışma nedeniyle toplum olarak içe dönüyor, büzülüyoruz' dedi.


Türkiye'nin içine girdiği şiddet sarmalının toplumsal etkilerini değerlendiren CHP Milletvekili aynı zamanda sosyolog Sencer Ayata, toplumda endişe, korku ve yalnızlaşmanın hakim olduğunu belirtti. Toplumsal bir travma yaşandığının altını çizen Ayata, "Geriim, kutuplaştırma ve çatışma siyasetinin yarattığı atmosferde toplumun her birimi bir çekilme yaşıyor. Ekonomik üretim artmak yerine içe çöküyor. Yatırım yapılamıyor. Hatta tüketim konusunda oldukça heveskar olan toplumumuz, artık tüketimini bile kısıtlıyor' dedi. Ayata, bu içe kapanma, ‘büzülme' nedeniyle toplum olma ve toplumsallaşma dinamiğinin yok edildiğini ifade etti.

 

'ANTİ-DEPRESAN KULLANIMI TAVAN YAPMIŞ DURUMDA'
Ayata, tüm bu yaşanılan şiddet ortamının en büyük etkisinin güven kaybı olduğunu ifade ederek oluşturulan ihbar mekanizmaları ile insanların birbirine olan güveninin yıkıldığını belirtti. Ayata "Normal vatandaş bile komşusunun iftirasına uğramaktan korkuyor" dedi. Günlük hayatı endişe içinde yaşadığımıza dikkat çeken Ayata, ‘ Bu güvensizlik ortamında anti-depresan kullanımı tavan yapmış durumda' dedi.

 

Ayata, toplumun huzura kavuşması için iktidarın kutuplaşma siyasetine son vermesi gerektiğini söyleyerek, "Bir siyasi partinin görevi farklılıklarımızı uzlaştıracak bir zemin yaratmaktır. Farklılıklarımızı kutuplaşmaya götürmek değil' dedi. Ayata, iktidarın ise çoğunluğu yanında tutmak adına ötekileştirici ve ayrıştırıcı bir siyaset izlediğini sözlerine ekledi.

 

‘HUKUK SINIRLARI İÇİNDEKİ BÜTÜN MÜCADELEYİ DESTEKLERİZ'

CHP'nin bu dönemde izlediği siyasete ilişkin de açıklamalarda bulunan ve CHP'nin hukuk ve laiklik vurgusu nedeniyle gayri- milli olmakla itham edildiğini belirten Ayata, "CHP terörle mücadelede sonuna kadar destek olmaya hazır. Çünkü CHP'nin terörle hiçbir bağlantısı yoktur. Siyasi iktidar bugün terör örgütü olduğu ortaya çıkanlarla çok yakın ilişkiler kurdu. Ve hatta bu yapılarla CHP'yi ‘laik' olmakla suçladılar. Aynı şekilde biz çözüm sürecini eleştirirken yine bizi çeşitli şeylerle itham ettiler. Şimdi geldiğimiz noktada o gün söylediğimizi tekrar ediyoruz. Ne yaparsanız yapın hukuk içinde kalın. CHP hukuk sınırları içindeki her mücadeleyi destekler" ifadelerini kullandı.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)