CHP’Lİ ÖZKOÇ’TAN BDDK TEPKİSİ:ÖNCE NEBATİ’NİN KARDEŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, suç duyurusuna, sosyal medya paylaşımı ile tepki gösterdi

SİYASET 27.12.2021, 16:18
CHP’Lİ ÖZKOÇ’TAN BDDK TEPKİSİ:ÖNCE NEBATİ’NİN KARDEŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) aralarında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un da aralarında olduğu 5 kişi hakkındaki suç duyurusuna; “Önce içeriden bilgi sızdıran Nurettin Nebati'nin kardeşi Seydullah Nebati hakkında suç duyurusunda bulunun” tepkisini gösterdi.

BDDK; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ekonomistler Güldem Atabay, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu. BDDK, suç duyurusunda Bankacılık Kanunu'nun "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" hükmünü içeren 74. maddesine aykırılığa işaret etti.

ANKA'nın haberine göre CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, suç duyurusuna, sosyal medya paylaşımı ile tepki gösterdi. Özkoç, şu paylaşımı yaptı:

“Önce içeriden bilgi sızdıran Nurettin Nebati'nin kardeşi Seydullah Nebati hakkında suç duyurusunda bulunun. Tek suçları ekonomik gidişatı eleştirmek olan siyasetçileri, gazetecileri susturamayacaksınız! Yaptığınız döviz spekülasyonunda kaç kişi zengin oldu?”

Yorumlar (0)